Schoolfietsen

Batavus heeft een breed assortiment aan fietsen. Zo zijn er elektrische fietsenstadsfietsentransportfietsen en nog veel meer soorten. Maar welke van deze fietsen is nou eigenlijk een goede schoolfiets? Een goede schoolfiets is erg belangrijk om veilig (en snel) op de middelbare school aan te komen. Niet alleen moet deze lekker fietsen, natuurlijk wil je ook een mooie fiets die goed bij jou past! 

Sorteer op:
Filter
Model
Categorie
sluiten

Naast de indeling van onze collectie in een aantal hoofdsegmenten, hebben we onze fietsen ook in een aantal categorieën verdeeld op basis van het uiterlijk of de functionaliteit van de fiets. Denk daarbij bijvoorbeeld aan fietsen die we buitengewoon geschikt vinden voor woon-werkverkeer, recreatief gebruik, of als moederfiets. En fietsen die het frame hebben van de traditionele omafiets, of fietsen die een voordrager hebben - onze transportfietsen.

Versnelling aantal
sluiten

Waar ga jij de fiets gebruiken? Fiets je in de stad? Dan heb je misschien wel geen versnellingen nodig. Wil je wat extra comfort, dan kun je voor 3 of 5 versnellingen kiezen.

 

Fiets je grotere afstanden binnen en buiten de stad? Kies dan voor 7 tot 9 versnellingen.

 

Wil je recreatieve tochten maken, of fiets je veel langere afstanden? Wij hebben sportieve fietsen met meer dan 20 versnellingen in onze collectie. De Milano E-go® NuVinci® heeft zelfs een traploos versnellingssysteem. Het aantal versnellingen lijkt hiermee bijna oneindig!

Kleur
Prijs
Motor locatie
sluiten

De plaats van de motor heeft invloed op de rijbeleving van de elektrische fiets. Een motor in het achterwiel voelt echt als een duwtje in de rug. 

 

Zoek je een onderhoudsvriendelijke elektrische fiets met een dichte kettingkast? Kies dan een elektrische fiets met een voorwielmotor of middenmotor. Een voorwielmotor trekt je als het ware vooruit.

 

Een middenmotor zorgt voor een betere gewichtsverdeling in de fiets, wat erg prettig is bij het fietsen. Ook geven deze motoren een krachtige ondersteuning. 

 

Meer informatie over de verschillende motoren vind je hier.

Lichte stadsfiets met unieke verlichting
Adviesprijs € 849,-
Ontdek de stad met de Fonk 3
Adviesprijs € 749,-
Dé next generation transportfiets met 3 versnellingen
Adviesprijs € 749,-
De ideale elektrische stadsfiets met middenmotor
Adviesprijs € 2199,-
Dé next generation transportfiets met voorwielmotor
Adviesprijs € 1799,-
Dé next generation elektrische transportfiets
Adviesprijs € 1999,-
De ideale elektrische stadsfiets met voorwielmotor
Adviesprijs € 1799,-
Stoere, robuuste transportfiets met 7 versnellingen
Adviesprijs € 929,-
Waar let je op bij het kopen van een schoolfiets?

Waar let je op bij het kopen van een schoolfiets?

Een schoolfiets is natuurlijk een belangrijke aankoop. Niet alleen wil je dat je fiets er mooi uitziet, maar hij moet ook nog eens lekker rijden. Bij het kopen van een schoolfiets kan je je een paar vragen stellen zoals wat je wilt meenemen en hoe ver je eigenlijk moet fietsen. Moeilijk? Nee hoor, wij helpen je er graag een handje bij! 

 

Lees hier alles over het kopen van een schoolfiets.

Waar let je op bij het kopen van een schoolfiets?
Welke elektrische schoolfiets moet ik kiezen?

Welke elektrische schoolfiets moet ik kiezen?

Schoolfietsen heb je in veel soorten en maten. Er zijn schoolfietsen in de vorm van transportfietsen, omafietsen en moderne fietsen. Maar als je een wat langere afstand naar school moet afleggen, is een elektrische schoolfiets perfect voor jou! Wij helpen je graag en leggen je alles uit over elektrische schoolfietsen. 

 

Lees meer over elektrische schoolfietsen.

Welke elektrische schoolfiets moet ik kiezen?
Schoolfiets testen?

Schoolfiets testen?

Het kiezen van een juiste schoolfiets is iets waar je goed over na moet denken. Daarom staat er altijd een Batavus-dealer bij jou in de buurt voor je klaar om je te helpen met deze zoektocht. Anders kan je altijd een bezoek plannen bij ons Batavus Experience Center De Fietser in Ede om jouw ideale schoolfiets te testen op ons indoor testparcours!

Schoolfiets testen?