Alle Batavus fietsen getest in de Consumentenbond fietstest
Alle Batavus fietsen getest in
de Consumentenbond fietstest
Lees meer

Batavus fietsen beste uit de test van de Consumentenbond

De Consumentenbond voert elk jaar een onafhankelijke test uit van een aantal elektrische fietsen. Er wordt onder meer getest op elektrische ondersteuning, uitrusting, actieradius en gebruiksgemak. Dit jaar hebben meerdere elektrische fietsen van Batavus een zeer goed score gekregen, met als kers op de taart dus het predicaat 'Beste uit de Test' voor de Batavus Stream. Daarnaast is de Batavus E-Diva betiteld als 'Beste Koop'.

Batavus Stream krijgt een 8,5 in Consumentenbond test

Testoordeel Consumentenbond Batavus Stream

De Stream krijgt als testoordeel een 8,5 van de Consumentenbond. Het oordeel van de Consumentenbond over de Batavus Stream luidt: "Deze fiets met Yamaha-middenmotor geeft veel ondersteuning onder alle rijomstandigheden en biedt een grote actieradius bij de sterkste ondersteuning. Hij heeft goede remmen en de koplamp geeft goed licht. Wel is de ondersteuning bij constante snelheid van wisselend niveau en maakt de motor een minder prettig geluid."

 

Robuuste kracht en ultiem comfort komen samen in de Batavus Stream. De betrouwbare en krachtige Yamaha middenmotor waarmee de Stream standaard is uitgerust, voorziet deze stijlvolle zilverkleurige e-bike van zijn uitzonderlijke vermogen en souplesse. Ideaal voor de langere recreatieve fietstochten, al is deze sterke elektrische fiets ook uitermate geschikt voor dagelijks gebruik. 

 

Zelf de fietsen of elektrische fietsen van Batavus testen? Ga hiervoor naar een dealer bij jou in de buurt of plan je bezoek bij ons testcenter De Fietser in Ede en boek een proefrit!

 

Toon meer

Batavus E-Diva scoort een 7,6

Testoordeel Consumentenbond Batavus E-Diva

De E-Diva kreeg een 7,6 van de Consumentenbond. Het testoordeel van de Consumentenbond over de Batavus E-Diva luidt: "Deze klassiek ogende transportfiets rijdt erg stabiel, vooral in rechte lijn en heeft een comfortabel zadel. Op de accu met middelgrote capaciteit kom je onder de sterkste ondersteuning toch nog 28 kilometer ver.

De lage prijs van de fiets rechtvaardigt dat er standaard geen snelheidsmeter op zit. Door de voorwielmotor stuurt hij wat log en de remprestaties voldoen maar net."

 

Met de E-Diva hebben we de populariteit, de elegantie en het comfort van de Diva gecombineerd met de kracht van een e-bike. Een prachtige, stoere elektrische fiets die eenvoudig te bedienen is, waarmee je met nog meer plezier door het leven fietst. 

 

Zelf de fietsen of elektrische fietsen van Batavus testen? Ga hiervoor naar een dealer bij jou in de buurt of plan je bezoek bij ons testcenter De Fietser in Ede en boek een proefrit!

Toon meer

Overige Batavus e-bikes in de Consumentenbond

Ook de Batavus Monaco E-go®, Genova E-go® en Milano E-go® zijn door de Consumentenbond aan een test onderworpen en hebben een goede score gekregen.

 

Monaco E-go® (8,0): "De Batavus Monaco is een klassiek gestylede stadsfiets met trommelremmen [rollerbrakes, red.] en de motor in het achterwiel. De voorvork en het zadel zijn geveerd."

De parkeerassistentie en boost-functie, goede verlichting, zeer stille motor en hoge actieradius worden zeer gewaardeerd. Als minpunt wordt genoemd dat je bij het uitzetten van de standaard de remkabel kunt beschadigen.

Genova E-go® (7,6): "De Genova-fiets van Batavus heeft trommelremmen [rollerbrakes, red.], het zadel en de voorvork zijn geveerd."

De parkeerassistentie en boost-functie, goede verlichting en zeer comfortabele zadel worden als pluspunten genoemd. Nadelen vond men dat hij geen snelheidsmeter heeft, de remkabel bij het uitzetten van de standaard kan worden beschadigd, de motor niet volledig stil is en de remprestaties voldeden net.

 

Milano E-go® (7,3): "De Milano is een goed uitgeruste en technisch bij-de-tijd zijnde e-bike van Batavus. Door zijn Bosch-middenmotortechniek levert hij een soepele ondersteuning."

Voordelen volgens de Consumentenbond: de middenmotor zorgt voor een laag zwaartepunt en goede gewichtsverdeling, zeer goede remmen, koplamp geeft veel licht en het display is ook bij fel zonlicht nog goed leesbaar. Minder vond men dat het op- of terugschakelen wat tijd kost.

 

Toon meer

Over Batavus fietsen

Batavus een fiets voor het leven!

Je wilt een nieuwe fiets kopen! Maar… welke kies je? Je kijkt natuurlijk vooral naar wat een fiets uitstraalt en wat bij jou past. Ga je daarnaast voor gemak en stevigheid of staan lichtgewicht en comfort voorop? Voor elk gebruik en elk moment is er wel een geschikte Batavus fiets. Voor je dagelijkse, kortere ritten vind je bij ons een passende stadsfiets. Ook een woon-werk fiets vind je bij ons.

  

Liefhebbers van toerfietsen kunnen ook bij ons terecht. En voor mensen die genieten van wat trapondersteuning hebben wij de elektrische fiets

Natuurlijk hebben we ook jongensfietsen en meisjesfietsen voor alle leeftijden.  

 

Als fietsliefhebber moet je zorgeloos van je fiets kunnen genieten, vinden wij. Vanuit dat basisprincipe bedenken en maken wij fietsen. De fietsen worden bedacht, ontworpen en geproduceerd door vakmensen. Met liefde voor de fiets en veel oog voor styling & design, gemaakt in onze fabriek in Heerenveen. Met Batavus kom je overal. Iedereen een Batavus.

Lees meer over Batavus

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste Batavus producten en het laatste Batavus nieuws? Schrijf je dan nu in!