Batavus Dinsdag Exclusive Plus - Fiets van het Jaar 2021

We zijn trots! De Batavus Dinsdag Exclusive Plus is door de RAI Vereniging uitgeroepen tot Fiets van het Jaar 2021De winnaars van de Fiets Awards werden vanmiddag bekendgemaakt tijdens de online uitreiking van de RAI Vereniging. 

Batavus Dinsdag Exclusive Plus: de ultieme combinatie van comfort en veiligheid

Deze winnaar biedt de beste combinatie van comfort en veiligheid. Het slanke, lichte frame geeft jou op de fiets het vertrouwen om snel en wendbaar te bewegen. De Dinsdag Exclusive Plus is uitgerust met naafversnelling om soepel te schakelen en dynamische dagrijverlichting om altijd zichtbaar te zijn in het verkeer. En met de hydraulische schijfremmen is het gemakkelijk om snel tot stilstand komen. Wel zo veilig! Daarnaast zorgt de onderhoudsarme riemaandrijving voor jaren rijplezier. 

 

Bekijk de Dinsdag Exclusive Plus, Download de brochure of maak een testrit bij de dealer in jouw buurt!

Toon meer

De vakjury van de Fiets Awards

Alle 60 inzendingen zijn tijdens drie testdagen uitvoerig getest in de praktijk en beoordeeld door een onafhankelijke vakjury. Uit de inzendingen werden 15 fietsen in 5 categorieën genomineerd. Voor de beoordeling van de inzendingen voor de Fiets Award focust de onafhankelijke vakjury zich op diverse aspecten zoals veiligheid, rijgedrag/comfort, innovatie, gebruikte materialen, vormgeving/styling en prijs/kwaliteitverhouding. De vakjury van de Fiets Awards bestaat uit experts van de redacties van Fiets, Fiets Actief, ANWB Media, Tweewieler, NieuwsFiets.nu, Bike Europe en ervaringsdeskundigen.

Epco Vlugt, Regional Director van Accell Benelux:We zijn trots dat deze moderne en sportieve allrounder van Batavus als winnaar is uitgeroepen door de vakjuryWederom een bekroning op ons vakmanschap en een beloning voor iedereen die heeft meegeholpen aan de totstandkoming van deze sportieve stadsfiets die tot in detail is ontwikkeld voor comfortabel en veilig fietsen in de stad.

Bekijk onze eerdere Fiets van het Jaar winnaars

Fiets van het Jaar 2020

We zijn trots op onze winnende Batavus Finez! Deze stadsfiets blinkt uit in comfort en veiligheid. Een fiets die tegen een stootje kan en weer en wind trotseert. De nieuwe Finez is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking met de T.U. Delft. Hier is gekeken naar de stabiliteit van het frame voor een optimale zitpositie en extra comfort tijdens het fietsen. Voor extra zichtbaarheid en veiligheid is de Batavus Finez voorzien van Vizi-verlichting. Door de standlichtfunctie blijft de verlichting even aan als je bijvoorbeeld voor een stoplicht moet wachten. Wel zo veilig.

 

Bekijk de Finez, download de brochure óf ervaar de Fiets van het Jaar zelf!

 

 

Toon meer

De vakjury van de Fiets van het Jaar Awards

Voor de beoordeling van de inzendingen focust de vakjury zich op diverse aspecten, waaronder innovatie, rijgedrag/comfort, veiligheid, gebruikte materialen, styling en prijs/kwaliteitverhouding. De onafhankelijke vakjury van de Fiets Awards bestaat uit experts van de redacties van Tweewieler, NieuwsFiets.nu, Fiets en ANWB Media, de RAI vereniging, ervaringsdeskundigen en een ontwerper.

Sten van der Ham, Regional Director van Accell Benelux waar Batavus onderdeel van is: “Het is een eer dat onze Batavus Finez is uitgeroepen tot Fiets van het jaar 2020. Een beloning voor deze prachtige allround stadsfiets, waarbij comfort en veiligheid voor de gebruiker een grote rol speelde bij de ontwikkeling van de fiets. In samenwerking met de T.U. Delft keken we naar het frame voor een optimale zitpositie en de speciale Vizi-verlichting ontwikkelden we voor betere zichtbaarheid van de fietser in het verkeer.” 

Toon meer

De Finez is ook als elektrische fiets beschikbaar!

Tijdens de E-bike Xperience 2020 gaven verschillende mensen hun mening over de Finez. Bekijk de video. 

 

Door zijn super stabiele frame en perfecte rijeigenschappen in allround gebruik is de Finez klaar voor elke soort rit! Door de voorvering en geveerde zadelpen zijn de ruwe wegen in de stad geen enkel probleem. Door de unieke Vizi-verlichting ben je altijd zichtbaar in het verkeer. Dat is wel zo veilig. De Vizi-verlichting is de nieuwe dynamische dagrijverlichting. De koplamp is net iets verder op het spatbord geplaats zodat deze niet snel beschadigt tijdens het stallen. Het achterlicht is mooi geïntegreerd in de bagagedrager. Doordat de verlichting op de naafdynamo werkt, staat deze altijd aan en met de standlichtfunctie blijft deze ook branden als je voor een stoplicht staat te wachten. Dat is wel zo veilig.

 

Benieuwd naar alle elektrische uitvoeringen? Bekijk alle elektrische Finez modellen.

Toon meer

Batavus Quip: Fiets van het jaar 2016

De jury roemt de rijeigenschappen van de Batavus Quip. De Quip heeft een prettig en toegankelijk fietskarakter. Naast functionaliteit heeft Batavus wederom een statement gemaakt met dit opvallend design voor het urban segment. De stadsfiets heeft een concurrerende prijsstelling en het materiaalgebruik is lovenswaardig."

Batavus Quip - Fiets van het Jaar 2016

De Batavus Quip is verkozen tot Fiets van het Jaar 2016! Hier zijn wij enorm trots op. De jury over de fiets: “Het is Batavus gelukt een trendy fiets te maken voor dagelijks fietsverkeer. De Quip heeft zeer prettige rijeigenschappen. Naast functionaliteit heeft Batavus wederom een statement gemaakt met dit opvallend design voor het urban segment. De stadfiets heeft een concurrerende prijsstelling en het materiaalgebruik is lovenswaardig,” aldus de vakjury in het kort over de Quip.

 

Menno Visser, commercieel directeur van Batavus, is trots. “We zijn heel erg blij dat voor het tweede jaar op rij één van onze Batavus modellen in de prijzen is gevallen. De Fiets van het Jaar 2016 is een prachtige award om te winnen. Met deze prestigieuze prijs gaan we vol vertrouwen het komende fietsseizoen tegemoet!”

Toon meer

Batavus Quip: robuuste fiets met uitgesproken design

Vorig jaar werd de Quip al erkend als Goed Industrieel Ontwerp en is de fiets ook bekroond met de GIO Special Award for Excellence in de categorie Originaliteit. Hiermee werd Batavus wederom als enig fietsmerk bekroond met één van de vijf Special Awards die jaarlijks worden uitgereikt aan de meest onderscheidende inzendingen.

 

De Batavus Quip is een opvallend model met onderbroken zitbuis, hoge velgen en een voordrager. Deze is extra smal, zodat de Quip in een vol fietsenrek past. Moet een fietser veel vervoeren, dan is het ook mogelijk om de drager te verbreden. De fiets is verkrijgbaar in mat zwart, mat oker en mat paars.

Fiets van het Jaar 2016: uitgebreid juryrapport

Het uitgebreide commentaar van de RAI Vereniging over de Batavus Quip, Fiets van het Jaar 2016: "De Batavus Quip is een trendy fiets geschikt voor het dagelijks fietsverkeer. Er is niet alleen gedacht aan de functionaliteit, speciale aandacht is besteed aan het design. In het oog springend zijn de hoge velgen in trendy kleuren. Het frame is voorzien van een uniek anti-diefstalnummer. De zitbuis is onderbroken en geeft de fiets een stoer uiterlijk. Een bijzonder onderdeel is de praktische voordrager die extra smal is. Dit vergemakkelijkt het plaatsen van de Quip in een fietsenrek. Bijkomend voordeel is dat de drager eenvoudig te verbreden is hetgeen montage van manden en kratten mogelijk maakt.

Toon meer

Batavus Zonar: Fiets van het jaar 2015

De Batavus Zonar is verkozen tot Fiets van het Jaar 2015. Dat is bekend gemaakt tijdens de Nationale (E)Bike Testdagen in Expo Haarlemmermeer. Het is de tweede prijs voor deze fiets, die recentelijk ook al erkend werd als Goed Industrieel Ontwerp (GIO) 2014.

De Batavus Zonar: een sportief lichtgewicht

De Batavus Zonar is een snelle en stoere lichtgewicht fiets met een strak frame, sportieve geometrie, rechte voorvork en hoge velgen, die zowel geschikt is voor dagelijks gebruik als voor recreatieve ritten. Het is een derailleurfiets van 15 kilo. Dat deze fiets zo licht is, komt door een aantal gewichtsbesparende onderdelen: het double butted-frame, extra lichte velgen en de lichte stuur- en zadelpen. De rechte voorvork en extra hoge velgen geven de Zonar zijn snelle uitstraling. Uniek is de optisch zwevend gemonteerde achterdrager, waarbij één van de stangen uitgevoerd is in een opvallende contrastkleur. De Zonar is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen en twee prachtige kleuren: voor vrouwen zwart mat of blauw mat, voor heren zwart mat of rood mat.

Toon meer

Juryrapport

Basis voor de beoordeling is de geschiktheid voor de gebruikersgroep. De vakjury beoordeelt de fietsen op de eigen specifieke prestaties in relatie tot het doel waarvoor de betreffende fiets is ontworpen. In het juryrapport motiveerde de vakjury haar keuze voor de Batavus Zonar als Fiets van het Jaar 2015. De jury heeft “met name de combinatie van sportiviteit, gebruiksgemak en rijeigenschappen als zeer goed beoordeeld. De fiets is licht en zeer compleet voor de prijs waarvoor Batavus de fiets aanbiedt. Alles aan deze fiets klopt. Het geheel is meer dan de som der delen."

Toon meer