Veilig onderweg en veilig weer thuis met Batavus verlichting

Wij Nederlanders houden van fietsen. Naar school, werk, of gewoon om te ontspannen. Gemiddeld stappen we al snel zo’n 250 keer per jaar op onze trouwe tweewieler. Veel van die ritten leggen we af als het donker is. We gebruiken dan verlichting om goed zichtbaar te zijn voor medeweggebruikers. Dat is meestal genoeg, maar in een enkel geval is zelfs de standaard goede verlichting niet genoeg om gezien te worden. Bij Batavus staat veiligheid van onze fietsers centraal en gaan we verder dan ‘gewoon goede verlichting’. Op een groot aantal van onze fietsen en e-bikes vind je dan ook éxtra veilige verlichting.

Maak kennis met V-Light

Maak kennis met V-Light

Met V-Light wordt er met laserstralen een V-vorm rondom de achterzijde van de fiets geprojecteerd. Hierdoor creëer je je eigen veiligheidszone rond de fiets. De grote V wordt door medeweggebruikers gezien als object, waardoor ze eerder zullen uitwijken. In combinatie met het licht van de achterlamp ben je daarmee nóg zichtbaarder in het verkeer.

 

Meer over V-light

Maak kennis met V-Light
Maak kennis met Vizi-verlichting

Maak kennis met Vizi-verlichting

De Vizi-verlichting is voorzien van een sensor waardoor je fiets automatisch ‘groot licht’ geeft bij donker weer of in de avond. Zo ben je optimaal zichtbaar voor anderen én zie je meer, zonder dat je er zelf aan hoeft denken. Doordat de Vizi-verlichting een standlichtfunctie heeft, ben je ook zichtbaar als je bijvoorbeeld voor het stoplicht staat te wachten.

 

De verlichting werkt op verschillende manieren: Bij een stadsfiets werkt de Vizi-verlichting op de naafdynamo, dus je hebt geen lege batterijen meer net op dat onhandige moment. Bij elektrische fietsen werkt de verlichting via de accu en is eenvoudig via het display te bedienen.

 

Zet je jouw fiets in de stalling? Maak je dan geen zorgen om stalschade, de koplamp is iets verder naar voren geplaatst zodat deze niet snel in aanraking komt met andere fietsen en dus minder snel stuk gaat.

Maak kennis met Vizi-verlichting
Batavus Remlicht

Batavus Remlicht

Batavus Remlicht laat achteropkomend verkeer zien dat je remt. Zodra je tijdens het fietsen je rem gebruikt en daardoor vaart mindert, kleurt het rode remlicht even op. Zo rem je altijd met een gerust gevoel. Ook bij onverwacht stilstaand verkeer.

 

Meer over Remlicht

Batavus Remlicht
Batavus veilige verlichting testen?

Batavus veilige verlichting testen?

De elektrische fietsen van de Finez en Dinsdag lijn zijn uitgerust met zowel V-Light als Vizi-verlichting, zoals de Finez E-go Power Exclusive en de Dinsdag E-go Classic. Bekijk de e-bikes van de Finez en Dinsdag lijn hier.

 

Vizi-verlichting zit ook op de niet-elektrische fietsen van de Mambo, Finez en Dinsdag lijn, zoals de Mambo Deluxe en Dinsdag Comfort. Bekijk de niet-elektrische fietsen van de Mambo, Finez en Dinsdag lijn hier.

 

Vind een fietsenwinkel bij jou in de buurt of kom langs bij Batavus Experience Center de Fietser en test de Batavus verlichting zelf.

Batavus veilige verlichting testen?

Meer over Batavus V-Light-verlichting? Bekijk de video!