Elektrische fietsen

Elektrische fietsen zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. E-bikes worden steeds populairder en wij zorgen ervoor dat we een Batavus elektrische fiets voor iedereen hebben. Of je nou op zoek bent naar een fiets die je wilt gebruiken voor je boodschappen of voor weekendtochten, wij helpen je graag met je zoektocht!

Lees meer over elektrische fietsen.

Sorteer op:
Filter
Model
Categorie
sluiten

Naast de indeling van onze collectie in een aantal hoofdsegmenten, hebben we onze fietsen ook in een aantal categorieën verdeeld op basis van het uiterlijk of de functionaliteit van de fiets. Denk daarbij bijvoorbeeld aan fietsen die we buitengewoon geschikt vinden voor woon-werkverkeer, recreatief gebruik, of als moederfiets. En fietsen die het frame hebben van de traditionele omafiets, of fietsen die een voordrager hebben - onze transportfietsen.

Versnelling aantal
sluiten

Waar ga jij de fiets gebruiken? Fiets je in de stad? Dan heb je misschien wel geen versnellingen nodig. Wil je wat extra comfort, dan kun je voor 3 of 5 versnellingen kiezen.

 

Fiets je grotere afstanden binnen en buiten de stad? Kies dan voor 7 tot 9 versnellingen.

 

Wil je recreatieve tochten maken, of fiets je veel langere afstanden? Wij hebben sportieve fietsen met meer dan 20 versnellingen in onze collectie. De Milano E-go® NuVinci® heeft zelfs een traploos versnellingssysteem. Het aantal versnellingen lijkt hiermee bijna oneindig!

Kleur
Prijs
Motor locatie
sluiten

De plaats van de motor heeft invloed op de rijbeleving van de elektrische fiets. Een motor in het achterwiel voelt echt als een duwtje in de rug. 

 

Zoek je een onderhoudsvriendelijke elektrische fiets met een dichte kettingkast? Kies dan een elektrische fiets met een voorwielmotor of middenmotor. Een voorwielmotor trekt je als het ware vooruit.

 

Een middenmotor zorgt voor een betere gewichtsverdeling in de fiets, wat erg prettig is bij het fietsen. Ook geven deze motoren een krachtige ondersteuning. 

 

Meer informatie over de verschillende motoren vind je hier.

Motor merk
sluiten

Wij hebben elektrische fietsen die gebruikmaken van verschillende technieken. Bekijk welke techniek het beste bij jouw wensen past.

 

E-motion: aantrekkelijk geprijsde systemen met een voorwielmotor en een accu onder de bagagedrager. Er is keuze uit meerdere accu’s.
Yamaha: een krachtige middenmotor met een accu op het frame, of een accu onder de drager.
Bosch: een compleet systeem met middenmotor en een accu onder de drager.
ION®: geruisloos, intelligent en keuze uit maximaal vier accu’s. Met voor- of achterwielmotor in combinatie met een accu onder de drager.

 

Meer informatie lees je hier.

De ultieme comfortfiets die uitblinkt in zijn hoogwaardige afwerking en perfect rijgedrag
2999,-
De combinatie van sportiviteit en integratie geven een ongeëvenaarde rijbeleving
2999,-
Bied je een comfortabele rit met een natuurlijke ondersteuning
2449,-
Als je stijl en functionaliteit combineert krijg je de Finez
2749,-
De ideale combinatie tussen sportiviteit en comfort. Met een extra krachtige motor én 10 versnellingen is geen heuvel te steil.
2649,-
Super comfortabele e-bike met heerlijk onderhoudsarme riemaandrijving
2949,-
Een trendy elektrische fiets voor kilometers rijplezier
2349,-
Een trendy elektrische fiets voor kilometers rijplezier.
2349,-
Een sportieve elektrische fiets voor kilometers rijplezier
2499,-
Onderhoudsarme e-bike met riemaandrijving en 7 versnellingen
2749,-
Dé next generation transportfiets met stille voorwielmotor
1699,-
Dé next generation elektrische transportfiets
1999,-
De ideale elektrische stadsfiets met voorwielmotor
1549,-
De ideale elektrische stadsfiets met middenmotor
1899,-
Elektrische stadsfiets met extra lage instap.
1899,-

Voor elke wens een e-bike!

Denk jij bij een elektrische fiets aan zo’n groot log ding met luidruchtige motor? Of krijg je zo’n oma-gevoel? Zo is het al lang niet meer! E-bikes zijn er in alles soorten en maten. Er zijn sportieve e-bikes, e-bikes voor fietstochten en e-bikes voor in de stad. Wie je ook bent, we hebben voor iedereen een Batavus e-bike. Je hoeft ook niet te denken dat je niet sportief bent met een e-bike, want je bepaalt zelf hoe hard je trapt. Dus zin om je lijf even aan het werk te zetten? Dan stel je de trapondersteuning gewoon bij naar een lagere stand. Benieuwd of er ook een elektrische Batavus voor jou is? Kijk dan in onze collecties, want ook met jou hebben we rekening gehouden! Over details doen we niet moeilijk. Wil je net een andere lamp erop? Of zo’n handig mandje voorop? En ook nog eens extra grote fietstassen voor de grote boodschappen? De dealer bij jou in de buurt kan dat gewoon voor je regelen, want voor elke wens hebben wij een geschikte elektrische fiets.

 

Batavus in de prijzen

Als je voor een Batavus fiets gaat, weet je gewoon dat je jarenlang fietsplezier zult hebben, of de fiets nou elektrisch is of niet. Ze zijn stevig en betrouwbaar en dat vinden niet alleen wij: regelmatig vallen we in de prijzen bij onafhankelijke tests. Bekijk alle winnende fietsen

 

Voor alle leeftijden

E-bikes zijn er voor alle leeftijden. Ben je niet meer zo makkelijk ter been, dan kan het prettig zijn, dat wanneer je een stukje moet lopen met de fiets, de fiets ‘meeloopt’ (Walk Assist). Ook kan het dan fijn zijn, dat wanneer je opstapt je niet eerst een stukje hoeft te steppen, maar je even wat ‘gas’ kunt geven, zodat de e-bike meteen begint te rijden (Power Assist). Steeds meer mannen kiezen ook voor de lage middenstang, want het is gewoon veel praktischer. Die hoge middenstang, wat een overblijfsel is uit de 19e eeuw, is tegenwoordig eigenlijk helemaal niet meer nodig. Vrouwen-fietsen zijn net zo stevig. Lees hier meer over wel of niet een herenfiets kiezen.

Wie je ook bent

Wie je ook bent, al onze fietsen zijn voor iedereen. Wil je als man een omafiets? Dat is tegenwoordig dus helemaal niet meer gek! Wil je niet dat je rok vast komt te zitten in de ketting, dan kun je beter voor een e-bike met gesloten kettingkast gaan. Wil je als vrouw een herenmodel met een hoge stang? Dat mag ook hoor. Een elektrische fiets met lage instap blijft het meest praktisch, of je nu vrouw, man of genderneutraal bent.

 

Elektrisch fietsen kan iedereen

Nou ben je wel geïnteresseerd in een elektrische fiets, maar bij het zoeken kom je allemaal ingewikkelde dingen tegen: welke motor hij heeft en hoeveel wattuur de accu heeft, over verzekeringen, rijbewijzen (oh nee toch?!), onderhoud… en verder lees je al niet meer. Hoofdschuddend haal je je oude Batavus fiets maar weer uit de schuur. Die heb je al 20 jaar en gaat vast nog wel 10 jaar mee. Zo’n elektrische fiets klinkt veel te ingewikkeld. Maar laat je niet afschrikken.. Elektrisch fietsen is eigenlijk heel simpel, ook voor jou!

 

Overzicht info over elektrische fiets

Om het extra makkelijk voor je te maken hebben we alles over elektrische fietsen even voor je op een rijtje gezet. Hier vind je een overzicht van alles over elektrische fietsen en nog meer. Je kunt heel makkelijk via de links doorklikken naar waar je meer over wilt weten!

 

Maak een proefrit

Maak je niet druk als al die details over elektrische fietsen je echt niet interesseren. Je kunt gewoon naar een dealer gaan, je behoeftes en wensen aangeven, proefritjes maken en dan rolt er zo de e-bike van je dromen uit. In Ede vind je dé showroom van Batavus waar je op je gemak rond kunt lopen in ons testcenter waar je e-bikes kunt uitproberen. Er zit er ook vast een voor jou tussen!

Toon meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste Batavus producten en het laatste Batavus nieuws? Schrijf je dan nu in!