Fiets van het Jaar

Fiets van het Jaar

Jaarlijks wordt de Fiets van het Jaar uitreiking toegekend. De vakjury van de Fiets van het Jaar Awards

Voor de beoordeling van de inzendingen focust de vakjury zich op diverse aspecten, waaronder innovatie, rijgedrag/comfort, veiligheid, gebruikte materialen, styling en prijs/kwaliteitverhouding. De onafhankelijke vakjury van de Fiets Awards bestaat uit experts van de redacties van Tweewieler, NieuwsFiets.nu, Fiets en ANWB Media, de RAI vereniging, ervaringsdeskundigen en een ontwerper.

Fiets van het Jaar
AD Fietstest

AD Fietstest

De AD Fietstest is een test vóór en dóór consumenten, want alle testen worden uitgevoerd door niemand minder dan de fietsende Nederlanders zelf! Inmiddels hebben al meer dan 800 enthousiastelingen zich aangemeld om deel uit te maken van het testpanel. Daarbij zijn ook technici van de fabrikanten aanwezig. Zij geven per fiets uitleg hoe de testers hier mee om moeten gaan.

AD Fietstest
Telegraaf Nationale Fietstest

Telegraaf Nationale Fietstest

De Telegraaf kopt in haar krant dat de Nationale e-biketest hét houvast is voor iedereen die een elektrische fiets wil aanschaffen. De wensen en verwachtingen van de consument lopen namelijk ver uiteen. Dat Accell Nederland opnieuw prijswinnende modellen heeft, toont aan dat binnen de razendsnel groeiende markt van elektrische fietsen, het de organisatie lukt om e-mobiliteit aantrekkelijk te maken voor een brede groep fietsliefhebbers.

Telegraaf Nationale Fietstest
Consumentenbond

Consumentenbond

De Consumentenbond voert elk jaar een onafhankelijke test uit van een aantal elektrische fietsen. Er wordt onder meer getest op elektrische ondersteuning, uitrusting, actieradius en gebruiksgemak. Meerdere elektrische fietsen van Batavus hebben een zeer goed score gekregen, met als kers op de taart dus het predicaat 'Beste uit de Test' voor de Batavus Stream. Daarnaast is de Batavus E-Diva betiteld als 'Beste Koop'.

 

Consumentenbond
Goed Industrieel Ontwerp (GIO)

Goed Industrieel Ontwerp (GIO)

Met de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp, kortweg GIO, benadrukt deze award het buitengewone belang van integrale productontwikkeling en stimuleert de toepassing van industrieel ontwerpen. Een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp is geen prijs maar een kwaliteitsstempel voor goed vakmanschap. Een onafhankelijke jury heeft bovendien de mogelijkheid om een Special Award for Excellence toe te kennen aan elk van de vijf beoordelingscriteria aan een op dat criterium bijzonder onderscheidend product.

Goed Industrieel Ontwerp (GIO)