Batavus jongensfietsen

Op zoek naar een stevige jongensfiets die wel tegen een stootje kan? Batavus heeft mooie jongensfietsen in diverse maten. Voorzien van alle veiligheidsaccessoires die je maar kunt indenken en helemaal van deze tijd. Op deze fietsen rijdt jouw zoon zonder problemen naar school, naar de sportvereniging of naar zijn opa en oma. We hebben fietsen voor alle afstanden, dus bijvoorbeeld met of zonder versnellingen. Ben je op zoek naar andere jongensfietsen? Dan kun je terecht bij ons zustermerk Loekie.

 

Lees meer over het kiezen van een jongensfiets onderaan de pagina.

Sorteer op:
Filter
Model
Categorie
sluiten

Naast de indeling van onze collectie in een aantal hoofdsegmenten, hebben we onze fietsen ook in een aantal categorieën verdeeld op basis van het uiterlijk of de functionaliteit van de fiets. Denk daarbij bijvoorbeeld aan fietsen die we buitengewoon geschikt vinden voor woon-werkverkeer, recreatief gebruik, of als moederfiets. En fietsen die het frame hebben van de traditionele omafiets, of fietsen die een voordrager hebben - onze transportfietsen.

Kleur
Prijs
No-nonsens kinderfiets in een stoer jasje
Adviesprijs € 519,-
No-nonsens kinderfiets in een stoer jasje
Adviesprijs € 499,-
Veilige, best verkochte A-merk jongensfiets van Nederland.
Adviesprijs € 529,-
Veilige, best verkochte A-merk jongensfiets van Nederland.
Adviesprijs € 549,-
Perfecte transportfiets voor kinderen
Adviesprijs € 549,-
Perfecte transportfiets voor kinderen
Adviesprijs € 569,-

De juiste jongensfiets kiezen

Of het nu de eerste fiets is voor je zoon of hij heeft er al meerdere versleten, de keuze voor een fiets steekt heel nauw. De fiets moet veilig zijn, uiteraard, en jongensfietsen specifiek moeten wel tegen een stootje kunnen. Afhankelijk van de lengte van je zoon zorg je er eerst voor dat je naar de juiste maten kijkt. Soms liggen de fietsmaten wel erg dicht bij elkaar. Kies dan voor de grotere. Met een laag zadel en aangepast stuur is de fiets goed voor misschien wel een paar jaar fietsplezier. Daarnaast is het goed om te kijken welke soort remmen handig zijn. Handremmen vragen soms wat gewenning en is doorgaans geschikt voor wat oudere jongens. Terugtrapremmen zijn wat minder gevoelig, omdat er geen draden kapot kunnen gaan én ze zijn stiekem ook wel heel stoer. Lekker slippend de bocht door...

Jongensfiets uitproberen bij de dealer

Het kan nogal een uitdaging zijn om zo van het internet een juiste fiets te kiezen. Daarom helpt de Batavus dealer bij jou in de buurt je graag verder. Neem je zoon mee en laat hem wat fietsen uitproberen. Kies samen een mooie kleur en laat de dealer je helpen met het kiezen van accessoires. Bekijk welke dealers bij jou in de buurt zitten en maak meteen een afspraak. 

 

Onze jongensfietsen zijn er in verschillende framematen: 24 inch en 26 inch.

Toon meer