Vakmanschap sinds 1904

Historie

Historie

Windmolens, tulpen, dijken, files. Typisch Nederlands. Net als fietsen. Sinds mensenheugenis is de fiets niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Dat levert een rijke geschiedenis op, waarin Batavus een hoofdrol speelt.

Historie
Experience Center De Fietser

Experience Center De Fietser

In ons Experience Center De Fietser in Ede kun je alle fietsen uit onze nieuwste collectie vinden en natuurlijk een proefritje maken op al onze e-bikes.

Experience Center De Fietser

Het bedrijf

Batavus is al meer dan honderd jaar één van de grootste Nederlandse fietsfabrikanten met een passie voor het ontwikkelen en produceren van kwaliteitsfietsen voor een breed en internationaal publiek. Deze passie komt tot uiting in een topcollectie van stadsfietsenelektrische fietsen / e-bikes, toerfietsen en kinderfietsen. Maar ook in het continu bedenken van slimme en bruikbare technische innovaties die fietsen veiliger en comfortabeler maken.

 

Blijven innoveren

Zoals onze Aerflow componenten, die niet alleen stilistisch innovatief zijn, maar ook vanuit bijvoorbeeld veiligheidsoogpunt. Met het Aerflow voor- en achterlicht ben je bijvoorbeeld nóg beter zichtbaar, doordat het licht ook vanaf de zijkant te zien is. Of de brug die we sloegen tussen jongeren en elektrische fietsen, met de ontwikkeling van de Batavus Dinsdag. Met deze e-bike werd Batavus beloond met een erkenning voor Goed Industrieel Ontwerp (GIO) 2014 en bovendien kreeg hij de prestigieuze GIO Special Award for Excellence in de categorie originaliteit. Deze elektrische fiets is buitengewoon geschikt voor woon-werkverkeer.

 

Daarnaast besteden we veel zorg aan de onovertroffen geometrie van Batavus. De Batavus Ergo Matic stuurpen, waarmee je gemakkelijk met de hand het stuur verstelt en aanpast aan jouw ideale zithouding, is hier een goed voorbeeld van.

 

Milieuvriendelijk

Batavus is milieubewust met een uniek, eco-vriendelijk lakprocedé in de eigen lakkerij. Deze heeft een eigen waterzuiveringsinstallatie en we maken uitsluitend gebruik van lakken op waterbasis.

 

Fun design en hoogwaardige materialen

Typerend voor Batavus is ook het vooruitstrevende en vlotte design, variërend van trendy tot traditioneel, van stoer tot elegant en van functioneel tot sportief. Elke Batavus fiets kenmerkt zich door toepassing van hoogwaardige materialen en de montage van kwaliteitsonderdelen. Van de kleinste kinderfiets tot het topmodel van de e-bikes. Een vakbekwame verkoop en service zijn gewaarborgd via een samenwerking met een landelijk netwerk van kwalitatieve fietsdealers.

 

Voor elk moment en iedereen is er een Batavus. Samen uit. Samen thuis.