Batavus x REiSREPORT familierondje Gasselterveld Drenthe

Deze toegankelijke fietsroute van 17,5 kilometer in het mooie Drenthe is een hele leuke om samen met je (klein)kinderen te fietsen. Maar ook zonder kinderen is het een leuke tip, want onderweg zijn er genoeg bezienswaardigheden om met gemak een hele dag eropuit te zijn! Fiets mee met Marlou en Godfried van REiSREPORT!

 

Marlou en Godfried fietsten ook door de rest van Nederland en een deel van België. Bekijk alle fietsroutes hier!

Route informatie van REiSREPORT

Route informatie van REiSREPORT

Lengte: 17,5 km

Normale fiets: 1 uur 5 min

Elektrische fiets: 52 min

 

Knooppunten:

61 - 86 - 94 - 40 - 41 - 43 - 42 - 02 - 61

 

Startpunt & parkeren:

Parkeer je auto bij het Recreatieterrein Gasselterveld, gelegen aan de Houtvester Jansenweg 3 in Gasselte. Hier is voldoende parkeergelegenheid. Knooppunt 61 vind je ten oosten van restaurant 't Nije Hemelriek.

 

Handig: deze route volgen via je eigen navigatie-app op de fiets. Download de route in GPX formaat en upload dit in jouw navigatie-app.

DOWNLOAD FIETSROUTE GASSELTERVELD

Route informatie van REiSREPORT
Start bij de zwemvijver

Start bij de zwemvijver

We starten deze route bij het mooie recreatieterrein Gasselterveld, gelegen aan de rand van boswachterij Gieten-Borger. Hier vind je zwemvijver 't Nije Hemelriek en zwemplas Gasselterveld. Op dit terrein geniet je van een wit strand en mooi helder blauw water omgeven door fraaie bossen. Een klein Drents paradijsje. Een mooie plek om na de fietstocht lekker te zwemmen, te picknicken of te zonnen. Maar laten we eerst maar eens met de fietstocht beginnen!

Start bij de zwemvijver
Boomkroonpad

Boomkroonpad

Na drie kilometer vanaf het beginpunt vind je, nabij knooppunt 86, Buitencentrum Boomkroonpad. Wanneer je bij het knooppunt aankomt, fiets je eerst nog even een stukje door naar rechts en je komt vanzelf bij het buitencentrum. Hier nodigt het speelbos Lorken je uit om in bomen te klauteren, hutten te bouwen, lekker van de glijbaan te gaan of een klimparcours te volgen vlak boven de grond. Extra indrukwekkend is het Boomkroonpad, ook voor volwassenen! Dit wandelpad van 125 meter brengt je hoog langs de toppen van de bomen. Een waanzinnige manier om een bos te ervaren.

Net voor knooppunt 94 fiets je voorbij Lunsveen, een mooi rustig gelegen vennetje. Stap zeker even af om bij het water de eendjes te begroeten.

Boomkroonpad
Hunebedcentrum

Hunebedcentrum

Na het Lunsveen kom je na ruim 6 kilometer fietsen aan bij het Hunebedcentrum in Borger, gelegen bij knooppunt 41. Eerst nog even een lekker ijsje? In het centrum van Borger kun je afstappen bij IJssalon La Dolce Borger. Het Hunebedcentrum is de plek waar de prehistorie tot leven komt. Je ontdekt de oertijd en leert op een leuke manier hoe de hunebedbouwers leefden en wat hunebedden eigenlijk zijn. Met exposities, activiteiten, een kindvriendelijk museum en archeologisch park kijk je je ogen uit. Regelmatig zijn er oermensen aanwezig die verhalen vertellen en je laten zien hoe je vuur gemaakt, vuursteen bewerkt, wol verft en nog veel meer spannends. Tegenover het Hunebedcentrum sta je nog oog in oog met twee grote mammoeten!

 

Leuk: naast het Hunebedcentrum ligt het grootste hunebed van ons land, met de titel: Hunebed D27. Een plaatje. Ook onderweg naar de volgende leuke stop voor kinderen kom je langs meerdere hunebedden.

Hunebedcentrum
Drouwenerzand Attractiepark

Drouwenerzand Attractiepark

Hebben je kinderen nog steeds energie over en zin in nog meer avonturen? Dan kun je je helemaal uitleven in het Drouwenerzand Attractiepark dat je passeert vlak na knooppunt 42. Trampolines, een piratenboot, botsauto's, waterplein, een water- en zandbouwplaats, een carrousel, oldtimerbaan... Meer dan genoeg te doen.

 

Na het attractiepark kom je langs twee leuke horecastops: brasserie Flair en restaurant ‘t Maotie in Gasselte.

Drouwenerzand Attractiepark