Batavus woon-werkfietsen

Fiets je vaak lange afstanden, of wil je dat gaan doen? Meer fietsen is gezonder en veel werkgevers stimuleren het ook om met de fiets naar kantoor te komen. Maar elke dag tientallen kilometers fietsen valt zeker in het begin niet mee. Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een Batavus woon-werkfiets! Deze fietsen zijn gemaakt voor lange(re) afstanden. Zo hoef je dus niet langs velden en wegen te gaan met je oude stadsfiets, maar fiets jij opgewekt naar kantoor, zonder moeite. Op de terugweg naar huis lekker je hoofd even leeg fietsen en fris thuiskomen. Zo voel je je gezonder en heb je meer energie om er te zijn voor je gezin, familie of vrienden.

 

Lees meer over het kiezen van een woon-werkfiets onderaan de pagina.

Sorteer op:
Filter
Model
Categorie
sluiten

Naast de indeling van onze collectie in een aantal hoofdsegmenten, hebben we onze fietsen ook in een aantal categorieën verdeeld op basis van het uiterlijk of de functionaliteit van de fiets. Denk daarbij bijvoorbeeld aan fietsen die we buitengewoon geschikt vinden voor woon-werkverkeer, recreatief gebruik, of als moederfiets. En fietsen die het frame hebben van de traditionele omafiets, of fietsen die een voordrager hebben - onze transportfietsen.

Versnelling aantal
sluiten

Waar ga jij de fiets gebruiken? Fiets je in de stad? Dan heb je misschien wel geen versnellingen nodig. Wil je wat extra comfort, dan kun je voor 3 of 5 versnellingen kiezen.

 

Fiets je grotere afstanden binnen en buiten de stad? Kies dan voor 7 tot 9 versnellingen.

 

Wil je recreatieve tochten maken, of fiets je veel langere afstanden? Wij hebben sportieve fietsen met meer dan 20 versnellingen in onze collectie. De Milano E-go® NuVinci® heeft zelfs een traploos versnellingssysteem. Het aantal versnellingen lijkt hiermee bijna oneindig!

Kleur
Prijs
Motor locatie
sluiten

De plaats van de motor heeft invloed op de rijbeleving van de elektrische fiets. Een motor in het achterwiel voelt echt als een duwtje in de rug. 

 

Zoek je een onderhoudsvriendelijke elektrische fiets met een dichte kettingkast? Kies dan een elektrische fiets met een voorwielmotor of middenmotor. Een voorwielmotor trekt je als het ware vooruit.

 

Een middenmotor zorgt voor een betere gewichtsverdeling in de fiets, wat erg prettig is bij het fietsen. Ook geven deze motoren een krachtige ondersteuning. 

 

Meer informatie over de verschillende motoren vind je hier.

Motor merk
sluiten

Wij hebben elektrische fietsen die gebruikmaken van verschillende technieken. Bekijk welke techniek het beste bij jouw wensen past.

 

E-motion: aantrekkelijk geprijsde systemen met een voorwielmotor en een accu onder de bagagedrager. Er is keuze uit meerdere accu’s.
Yamaha: een krachtige middenmotor met een accu op het frame, of een accu onder de drager.
Bosch: een compleet systeem met middenmotor en een accu onder de drager.
ION®: geruisloos, intelligent en keuze uit maximaal vier accu’s. Met voor- of achterwielmotor in combinatie met een accu onder de drager.

 

Meer informatie lees je hier.

Sportieve allround stadsfiets waarmee je gezien mag worden
Adviesprijs € 999,-
Een trendy elektrische fiets voor kilometers rijplezier
Adviesprijs € 2599,-
Een trendy elektrische fiets voor kilometers rijplezier.
Adviesprijs € 2599,-
Een sportieve elektrische fiets voor kilometers rijplezier
Adviesprijs € 2999,-
De ideale stadsfiets met onderhoudsarme riemaandrijving
Adviesprijs € 1249,-
Jouw ideale fiets om het stadsverkeer te trotseren
Adviesprijs € 1649,-
Sportieve allround stadsfiets waarmee je gezien mag worden
Adviesprijs € 1149,-
Sportieve allround stadsfiets waarmee je gezien mag worden
Adviesprijs € 999,-
Een ware allrounder met superstabiel frame! De fiets van het jaar 2020!
Adviesprijs € 949,-
Hip design met moderne kleuren. Gemaakt voor de stad.
Adviesprijs € 749,-
Lichte stadsfiets met 7 versnellingen en moderne kleuren.
Adviesprijs € 849,-
De ideale elektrische stadsfiets met voorwielmotor
Adviesprijs € 1799,-
De ideale elektrische stadsfiets met middenmotor
Adviesprijs € 2199,-

Help me kiezen

Woon-werkfiets kiezen

De enige voorwaarde waaraan een woon-werkfiets eigenlijk moet voldoen is dat hij over langere afstanden comfortabel zit en vlot fietst. Maar daarbuiten heb je natuurlijk wel keuzes te maken over extra’s. Hoeveel versnellingen wil je eigenlijk? Van 3 tot 21, het is allemaal mogelijk. Als je route over een redelijk vlakke weg gaat, heb je er wellicht geen 21 nodig. Dat geldt ook voor opties als een verende voorvork of zadelpen. Uiteraard heel comfortabel als dat erop zit, maar wie weet fiets je al jaren prima zonder. Neem je een laptoptas of andere tas mee? Een fiets met goede bagagedrager is dan ook geen overbodige luxe, want zoveel kilometer ermee op je rug doet niemand goed.

Elektrische Woon-werkfiets

Wil je echt ver fietsen, dan heb je nog de keuze uit enkele elektrische fietsen. Die geven je net een duwtje in de rug als je door de polder fietst met weer en wind. Hoewel het eigenlijk verrassend weinig regent ‘s ochtends en ‘s avonds, waait het uiteraard in Nederland wel vaak. Steeds meer forenzen kiezen trouwens voor een elektrische fiets omdat ze dan niet meer zo bezweet op kantoor aan komen. Welke reden je ook hebt, bij Batavus vind je altijd wel een goede woon-werkfiets die voldoet aan jouw wensen en eisen.

Woon-werkfiets testen

Hoewel we de fietsen niet voor de hele afstand kunnen meegeven, kun je via de lokale dealer wel even een rondje rijden op onze woon-werkfietsen. Zo krijg je een goede indruk van het comfort en de opties. De dealer maakt hem ook graag verder op maat voor je. Ander zadel, fietstassen, spatborden, wat je ook anders wilt, het kan. Maak snel een afspraak bij een dealer in jouw buurt en fiets morgen nog naar je werk op je nieuwe Batavus!

Toon meer