Alles over de elektrische fiets

Van plan een e-bike te kopen? Goed bezig! Want met een elektrische fiets heb je jouw dagelijkse portie lichaamsbeweging snel en makkelijk te pakken. Bovendien is het erg milieuvriendelijk. Of het nu gaat om een ritje naar de supermarkt, de kinderopvang of je werk, met een e-bike kom je moeiteloos op iedere bestemming aan. Je bent lekker in de buitenlucht, je verbrandt de nodige calorieën en hoewel je het soms bijna niet merkt door die fijne trapondersteuning, komt een e-bike natuurlijk niet vanzelf vooruit. Je moet bewegen en bewegen is gezond! Grote kans dat je met een elektrische fiets veel vaker de auto laat staan en ook langere afstanden gaat fietsen. Dat duwtje in de rug die de motor je geeft maakt het nu eenmaal super comfortabel. Ook met veel bagage, wind tegen of pittige heuvels op je route. Ideaal om het vele (stil)zitten een beetje te compenseren. Kortom: je lijf, humeur en de natuur zullen je dankbaar zijn.

 

Voor iedereen een e-bike!

Voor iedereen een e-bike!

Niet gek dus, dat e-bikes zo enorm populair zijn. Zie jij een e-bike ook wel zitten? We helpen je er graag een te vinden die perfect bij jou past. Bestaan jouw fietstochtjes vooral uit korte ritjes dichtbij huis? Dan is een elektrische fiets met een voorwielmotor misschien wel wat voor jou. Of ben je die file naar je werk helemaal zat maar vind je het net iets te ver om te fietsen? Voor langere afstanden is een elektrische fiets met een middenmotor het meest geschikt. Naast het type motor zijn er verschillende opties als het gaat om remsystemen, slimme verlichting en accu’s, handige accessoires en natuurlijk de look van jouw nieuwe Batavus e-bike.

Voor iedereen een e-bike!
De accu van je e-bike

De accu van je e-bike

Of je nu even naar de supermarkt gaat voor een snelle boodschap of graag lange fietstochten maakt, op een elektrische fiets is het altijd comfortabeler en kom je verder. Want tegenwoordig fiets je een heel eind met een volle accu. De afstand die je daarmee maximaal kunt afleggen, noemen we de actieradius. Het is handig hier rekening mee te houden bij de aankoop van jouw nieuwe e-bike. Bij sommige modellen kun je zelf kiezen wat voor accu je erbij wilt!

 

De accu van je e-bike
Verschillende technologieën, verschillende motoren

Verschillende technologieën, verschillende motoren

Elke elektrische fiets is voorzien van een elektromotor. Deze zorgt voor die prettige ondersteuning tot 25 km/u. Er zijn verschillende motoren waaruit je kan kiezen. Welke het beste bij jou past, hangt af van de manier waarop je de e-bike gebruikt. Elke motor heeft zijn eigen technologie. Zo zijn er motoren voorzien van Bosch technologie of van de E-Motion technologie. Ben je benieuwd naar de verschillen tussen deze technieken? Batavus helpt je hier graag bij!

 

Verschillende technologieën, verschillende motoren
Kosten van een elektrische fiets

Kosten van een elektrische fiets

Natuurlijk is een elektrische fiets prijziger dan een gewone stadsfiets. Maar een e-bike kan je ook een hoop geld besparen. Als je nu veel de auto gebruikt, lopen de benzine- en parkeerkosten flink op. Ook het openbaar vervoer is in veel gevallen niet goedkoop. Als je een rekensommetje maakt, zul je al gauw zien dat je de e-bike er zo uit hebt. Het is dus niet alleen voordelig voor je gezondheid en het milieu, ook voor je portemonnee.

 

Kosten van een elektrische fiets
We helpen je kiezen

We helpen je kiezen

Ben je er nog niet helemaal uit? Gebruik onze handige online Fietskiezer. Ervaar je onze fietsen liever zelf? Kom dan naar het Batavus Experience Center de Fietser in Ede of plan een proefrit en laat je adviseren door een specialist bij een winkelwinkel bij jou in de buurt. We helpen je graag!

We helpen je kiezen