Elektrische fiets - alle info op een rijtje

Heb jij ook áltijd tegenwind? Of is de snelste route nou net aan de andere kant van die heuvel? Als je dan moet kiezen tussen de fiets of de auto, pak je al snel de autosleutels. Zittend van je ontbijt, naar zittend in de auto om zittend te werken. Zo ziet de werkdag er voor velen uit. Je weet dat je wat meer zou moeten bewegen, maar.... Snel stop je die schuldgevoelens weg. Maar dat hoeft nu niet meer! Of je nou jong bent of oud, een goede of slechte conditie hebt, een elektrische fiets biedt altijd uitkomst. Ook voor jou. En geloof ons maar, elektrisch fietsen is een fluitje van een cent! 

Voor iedereen een e-bike!

Voor iedereen een e-bike!

Je hebt besloten dat je een elektrische fiets wel ziet zitten, maar wat voor e-bike past bij jou? Vind je het belangrijk hoe de fiets eruit ziet? Of ben je meer van het praktische soort? Bestaan je fietstochtjes vooral uit ritjes naar de crèche en naar de supermarkt? Dan is een elektrische fiets met een voorwielmotor misschien wel wat voor jou. Of sta je juist elke dag in die vreselijke file naar je werk, maar vind je het net iets te ver om te fietsen? Dan is de keuze voor een elektrische fiets met een middenmotor misschien een betere keuze.

 

Ben je er nog niet helemaal uit? Batavus helpt je graag bij de zoektocht naar jouw nieuwe elektrische fiets. In een handige video leggen we je alles uit over de aanschaf van jou nieuwe e-bike. Bovendien hebben we een paar handige kooptips zodat je weet waar je op kan letten! Zo heb jij de beste elektrische fiets die bij jou past!

Voor iedereen een e-bike!
Elektrisch fietsen is gezond

Elektrisch fietsen is gezond

Je kunt zo hard of licht trappen als je zelf wilt, het zorgt toch voor de nodige lichaamsbeweging. Bovendien is er nu een grotere kans dat je ook die net wat langere afstand op de elektrische fiets aflegt. Ook al heb je hulp van een motor, die je vindt op verschillende plekken in de fiets, elektrisch fietsen is gezond en. Bovendien is het mooi meegenomen dat je best wat calorieën verbrandt! We hebben een aantal onderwerpen en wat handige tips voor je om zo goed en gezond mogelijk te gaan fietsen.

Elektrisch fietsen is gezond
Fietsendrager

Fietsendrager

Wil je jouw fiets - of fietsen - met de auto kunnen vervoeren? Dan is een fietsendrager ideaal. Om je kind van school te halen als de regen met bakken uit de hemel komt bijvoorbeeld. Om een dagje in de duinen te gaan fietsen als je zelf in Drenthe woont. Of wanneer je op fietsvakantie gaat. Het lijkt misschien een fluitje van een cent, 'even een fietsendrager kopen', maar er komt best veel bij kijken.

Fietsendrager
Verschillende technologieën, verschillende motoren

Verschillende technologieën, verschillende motoren

Elke elektrische fiets is voorzien van een elektromotor. Deze zorgt voor een ondersteuning tot 25 km/u. Maar er zijn verschillende motoren waaruit je kan kiezen. Degene die het beste bij jou past, hangt af van de manier hoe je de e-bike gebruikt. Elke motor heeft zijn eigen technologie. Zo zijn er motoren voorzien van Bosch technologie of van de E-Motion technologie. Ben je benieuwd naar de verschillen tussen deze technieken? Batavus helpt je hier graag bij!

Verschillende technologieën, verschillende motoren
De accu van je e-bike

De accu van je e-bike

Je weet vast al helemaal waar je met je elektrische fiets naar toe wilt gaan. Of je nou even naar de supermarkt gaat voor een kleine boodschap of een hele lange tocht wilt maken, op je elektrische fiets kan het allemaal. Dit komt omdat je tegenwoordig een heel eind komt met een opgeladen accu. Droom je al jaren van die lange tocht door de duinen, dan moet je wel een e-bike uitzoeken waarmee je met een volle accu een heel eind kunt fietsen. Dit noemen we de actieradius van een accu. Bij sommige e-bikes kun je zelfs kiezen wat voor accu je erbij wilt!

De accu van je e-bike
Kosten van een elektrische fiets

Kosten van een elektrische fiets

Voordat je je blindstaart op het prijskaartje, moet je je bedenken welke kosten de e-bike je juist gaat besparen. Als je nu elke dag met de auto naar je werk gaat, bespaar je al gauw heel wat benzinekosten. Neem je elke dag de bus, dan zul je het ook al snel in je portemonnee gaan merken. Als je een rekensommetje maakt, zul je al gauw zien dat je de e-bike er zo uit hebt.

Kosten van een elektrische fiets
Elektrische fiets zelf ervaren?

Elektrische fiets zelf ervaren?

Steeds meer Nederlanders fietsen elektrisch en steeds meer Nederlanders fietsen meer en verder omdat ze een e-bike hebben. Elektrisch fietsen is namelijk helemaal niet moeilijk. Ook jij kunt het! Dankzij de trapondersteuning kun je de fietstocht helemaal aan jezelf aanpassen. Om dit te ervaren kun je het beste eens een elektrische fiets, of meerdere, uitproberen. Je kunt hiervoor een fietsenwinkel bij jou in de buurt opzoeken of een bezoek brengen aan ons testcenter De Fietser in Ede.

Elektrische fiets zelf ervaren?