Elektrische fiets - alle info op een rijtje

Heb jij ook áltijd tegenwind? Of is de snelste route nou net aan de andere kant van die heuvel? Als je dan moet kiezen tussen de fiets of de auto, pak je al snel de autosleutels. Zittend van je ontbijt, naar zittend in de auto om zittend te werken. Zo ziet de werkdag er voor velen uit. Je weet dat je wat meer zou moeten bewegen, maar.... Snel stop je die schuldgevoelens weg. Maar dat hoeft nu niet meer! Of je nou jong bent of oud, een goede of slechte conditie hebt, een elektrische fiets biedt altijd uitkomst. Ook voor jou. En geloof ons maar, elektrisch fietsen is een fluitje van een cent!

Voor iedereen een e-bike!

Je hebt besloten dat je een elektrische fiets wel ziet zitten, maar wat voor e-bike past bij jou? Vind je het belangrijk hoe de fiets eruit ziet? Of ben je meer van het praktische soort? Bestaan je fietstochtjes vooral uit ritjes naar de crèche en naar de supermarkt? Of sta je juist elke dag in die vreselijke file naar je werk, maar vind je het net iets te ver om te fietsen? Spaar je liever voor later of geef je liever nu je geld uit? Hou je van heerlijke lange tochten door de natuur met je kinderen of partner, maar lukt het je maar niet om hen bij te benen? Wat voor type je ook bent en wat je wensen ook zijn, ook voor jou is er een e-Batavus!

Een elektrische fiets kiezen

Om je een beetje wegwijs te maken in de jungle van de elektrische fietsen volgt hieronder een overzicht van alle punten die je kunnen helpen bij het kiezen. Wil je uitgebreidere informatie over een specifiek onderwerp, dan kun je gewoon de links volgen. Wil je het simpeler, dan kun je aan de hand van de vragen in de fietskiezer kijken welke e-bikes aan jouw wensen voldoen. Makkelijker kan het niet. Heb je hier allemaal geen zin in, geen probleem! Bezoek dan gewoon ons Testcenter De Fietser in Ede waar we een mooie showroom hebben en waar je de nieuwste fietsen kunt uitproberen. Hier kunnen onze fietsexperts je helpen bij de keuze van de fiets die helemaal bij jou past. Ook is er altijd een Batavus-dealer bij jou in de buurt!

Toon meer
Elektrisch fietsen is gezond

Elektrisch fietsen is gezond

Je kunt zo hard of licht trappen als je zelf wilt, het zorgt toch voor die o zo nodige lichaamsbeweging. Bovendien is er nu een grotere kans dat je ook die net wat langere afstand op de fiets aflegt. Ook al heb je hulp van een motor, e-fietsen is gezond en mooi meegenomen is dat je best wat calorieën verbrandt!

Elektrisch fietsen is gezond
Én milieuvriendelijker

Én milieuvriendelijker

Het klimaat is een groot issue op dit moment. Of eigenlijk al jaren. Jij denkt ook aan de toekomst, maar je hebt al zoveel aan je hoofd. Dan hebben we goed nieuws, want ook jij kunt je steentje bijdragen aan het milieu. Als je namelijk de auto laat staan en heerlijk elektrisch fietst, is dat niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor het milieu! Tot wel 50 keer beter zelfs!

Én milieuvriendelijker

Juist fietsgedrag voor een beter milieu

Aangezien je een motor gebruikt, kost het natuurlijk wel stroom. En je wilt natuurlijk zo ver mogelijk kunnen fietsen met je accu. Hiervoor hebben we een paar tips waar je op kunt letten om ervoor te zorgen dat de accu zo min mogelijk stroom verbruikt en je toch zover mogelijk komt. En mooi meegenomen: je werkt mee aan een beter milieu.

 

  • Probeer zuinig te schakelen.
  • Houd de trapondersteuning zo veel mogelijk in een lagere stand.
  • Zorg voor de juiste bandenspanning.

 

“Hoe? Wat? Waarom?”, vraag je je nu waarschijnlijk af. Dat wordt allemaal hier uitgelegd.

Fietsendrager

Fietsendrager

Een elektrische fiets weegt net wat kilootjes zwaarder dan een gewone fiets. Tijdens het fietsen merk je hier niet veel van, maar voordat je je fonkelnieuwe e-bike op de fietsendrager achterop de auto plaatst, kun je het beste eerst even deze link volgen.

Fietsendrager

Vier verschillende technologieën

Als jij je behoeftes en wensen aangeeft, rolt er vanzelf de geschikte elektrische fiets voor je uit. Als jij je proefrit hebt gereden en verliefd bent geworden op juist die ene e-bike, dan kun je erop vertrouwen dat wij met zorg alle technische onderdelen hebben uitgekozen die juist bij die fiets passen. Neem je echter geen genoegen met de grote lijnen, maar wil je de verschillende technieken van onze e-bikes weten? Komt in orde. Bij ons kun je namelijk kiezen uit maar liefst vier verschillende technologieën!

 

  • E-motion technologie
  • ION® technologie
  • BOSCH technologie
  • Yamaha technologie

 

De geïnteresseerde kan hier uitgebreid lezen over deze technologieën.

Plaats van de motor in de e-bike

Op een elektrische fiets kan de motor op drie verschillende plaatsen zitten: in het achterwiel (achterwielmotor), op de trapas (middenmotor) en in het voorwiel (voorwielmotor). Het ligt helemaal aan jou wat je het prettigst vindt. Heb je een duwtje in je rug nodig? Of wil je juist het gevoel hebben dat je vooruit wordt getrokken? Ben je al op leeftijd en is je balans niet helemaal meer wat het was? Of wil je misschien zelf je band kunnen verwisselen? Lees hier welke motorpositie dan bij jou past.

De accu

Je weet vast al helemaal waar je met je elektrische fiets naar toe wilt gaan. Of je nou even naar de supermarkt gaat voor een kleine boodschap of een hele lange tocht wilt maken, op je elektrische fiets kan het allemaal. Dit komt omdat je tegenwoordig een heel eind komt met een opgeladen accu. Droom je al jaren van die lange tocht door de duinen, dan moet je wel een e-bike uitzoeken waarmee je met een volle accu een heel eind kunt fietsen. Dit noemen we de actieradius van een accu. Bij sommige e-bikes kun je zelfs kiezen wat voor accu je erbij wilt! Kijk voor meer informatie even hier.

Toon meer

Harder dan 25 km/uur?

Terwijl je gisteren nog elke ochtend in de file stond, rij je al die auto’s met je elektrische fiets gewoon voorbij. En nog snel ook! Want we hebben zelfs e-bikes die tot maar liefst 45 km/uur gaan. Er gelden dan wel andere regels voor deze fietsen. Wel handig om die te weten zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De accu laden

Een accu is gewoon een oplaadbare batterij en net als die van je mobieltje moet je de accu van je fiets ook regelmatig aan de oplader plaatsen. Als je wilt dat de accu van je fiets zo lang mogelijk meegaat, kun je hier beter ook even lezen hoe je dit doet. Heb jij altijd tijd te kort? Dan vind je hier ook alles over gewone laders en snelladers.

Toon meer
Garantie

Garantie

Een elektrische fiets is een stukje techniek en techniek is best gecompliceerd. Hoe zit het nou als iets niet helemaal goed zit? Natuurlijk heb je garantie op je e-bike, net als op onze gewone fietsen.

Garantie
Reparatie en onderhoud

Reparatie en onderhoud

Zoals je net al kon lezen zitten er technische delen op een elektrische fiets. Wil je dat de garantie blijft gelden, dan is het niet de bedoeling dat je hier zelf aan knutselt als er iets mis is. Ga er altijd mee naar de dealer. Ook zijn jaarlijkse onderhoudsbeurten belangrijk. Lees hier hoe je het beste je e-bike kunt onderhouden en welke dingen je wel en niet zelf kunt doen.

Reparatie en onderhoud

Kosten

Een elektrische fiets kost meestal iets meer dan normale fietsen. Welke kosten komen daar nog meer bij kijken? Behalve dat je door elektrisch te fietsen geld bespaart op bijvoorbeeld een buskaartje of benzine, is een bedrijfsfiets ook nog eens aftrekbaar.

Verzekeren

Met een elektrische fiets ga je de straat op en daar kunnen natuurlijk altijd ongelukken gebeuren. Ook kan je e-bike worden gestolen. Hier kun je je tegen verzekeren. Lees ook over de speciale Smart e-bike met de Enra verzekering

Toon meer
Gewoon uitproberen

Gewoon uitproberen

Natuurlijk heb je bepaalde eisen en wensen voor je toekomstige e-bike. We helpen je heel erg graag met alles wat je wilt weten. Kom dus gewoon naar ons Testcenter De Fietser in Ede of bij een Batavus E-bike E-expert bij jou in de buurt en probeer wat verschillende elektrische fietsen uit. Er zit er altijd wel een voor jou tussen!

Gewoon uitproberen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief