Een (elektrische) fiets van Batavus leasen

Een (elektrische) fiets van Batavus leasen

Van huis naar werk, even de stad in voor een boodschap of genieten van de prachtige natuur. Het maakt niet uit waar je fietst. Elke tocht op je elektrische fiets voelt fijn en ontspannen. Tegelijkertijd is het goed voor je gezondheid en de wereld om je heen. Met private lease van Batavus blijf je genieten. Voor een vast, betaalbaar bedrag per maand heb je de meest comfortabele elektrische fiets. Plus je profiteert van een uitgebreid servicepakket, inclusief onderhoud en reparatie. Heerlijk fietsen zonder zorgen!

bat_shop

1. Kies de fiets van je dromen

Je Batavus-dealer adviseert je over de fiets die het beste bij je lijf, levensstijl en je fietsgedrag past. Jij kan kiezen uit een breed aanbod van (elektrische) fietsen. Zoek direct de fiets van je dromen.

Bekijk Fietsen
bat_aanvraag

2. Doe eenvoudig een aanvraag

Je hebt je keuze gemaakt? Vul samen met je dealer de leaseaanvraag in en laat hem versturenIn de leaseaanvraag leg je samen alle gegevens vast die nodig zijn. Vergeet hiervoor niet je identiteitsbewijs mee te nemen.

Zoek een dealer
Bat_contract

3. Bevestig simpel je contract

Aanvraag akkoord? Je ontvangt binnen 2 werkdagen een e-mail met daarin je 3‑jarige leasecontract. Ook ontvang je een betalingsmachtiging waarmee je de leasepartner goedkeuring geeft het maandelijks bedrag af te schrijven.

Bekijk servicepakket
Bat_bike

4. Haal je fiets snel op!

De dealer bestelt je (elektrische) fiets en maakt een afspraak met je om hem op te halen. Vanaf dit moment gaat je contract officieel in en ontvang je de eerste factuur. Je dealer geeft je graag tips over je nieuwe fiets.

Bekijk voordelen

Voordelen van leasen

Comfortabel en ontspannen fietsen
Comfortabel en ontspannen fietsen op een nieuwe (elektrische) Batavus fiets tegen een vriendelijke prijs.
Overzichtelijk maandbedrag
Een overzichtelijk maandelijks leasebedrag waarbij je precies weet waar je aan toe bent.
Zeer uitgebreid servicepakket
Een zeer uitgebreid servicepakket, met bijvoorbeeld onderhoud en reparatie.
Pechhulp in alle EU landen
Pechhulp in de EU landen, mocht dat nodig zijn.
Aantrekkelijke fiscale voordelen
Aantrekkelijke fiscale voordelen voor jou als zzp’er of als werknemer via je werkgever.

Private lease versus kopen?

Als je een (elektrische) fiets gewoon koopt, betaal je in één keer een groot bedrag. Maar dat wil niet zeggen dat je daarmee al je kosten in één keer betaalt. Een elektrische fiets vraagt namelijk specialistisch en regelmatig onderhoud. Bij lease zijn al deze kosten inbegrepen in het bedrag wat je vast per maand betaalt. Je spreidt de aanschafkosten en houdt maandelijks meer geld beschikbaar om te besteden aan andere zaken. En je hoeft je geen zorgen te maken over onverwachte onderhoudskosten of dure reparaties.    

 

Daarnaast hoef je zelf niet aan onderhoud te denken. Op geplande tijden (bij 3, 12 en 24 maanden), ontvang je een mail met een oproep voor de onderhoudsafspraak. En bij schade meld je je bij de dealer voor snelle en vakkundige reparatie. Zodat je snel weer veilig de weg op kunt.  

Kies je lease fiets

Toon alle lease fietsen

Zoek je fietsenwinkel

Heb jij interesse in één van de Batavus leasemodellen? Bezoek dan snel een dealer in je buurt of boek direct een proefrit! Ervaar zelf de elektrische fietsen van Batavus.

Zoek je lease fiets winkel
Fiets leasen als zzp’er? Profiteer van de voordelen

Fiets leasen als zzp’er? Profiteer van de voordelen

Ben je werknemer? Overleg dan eens met je werkgever. Hij zou voor jou de leasesregeling kunnen uitvoeren door zelf een fiets aan te schaffen of te leasen zodat jij daar gebruik van kan maken. Voor werknemers met een fiets van de zaak geldt sinds 2020 een vaste bijtelling van 7%.

 

Eventueel kan de werkgever aan de werknemer een eigen bijdrage vragen voor het voor privédoeleinden gebruiken van de fiets. Die eigen bijdrage zal de werknemer vanuit zijn brutoloon of vanuit zijn nettoloon kunnen voldoen.

 

Ben je zzp’er? Dan geniet je niet alleen van de praktische voordelen, financieel is het ook aantrekkelijk. Ook voor ondernemers met een fiets van de zaak geldt sinds 2020 een vaste bijtelling van 7%. Dit bedrag wordt bij je winst opgeteld, waardoor je meer inkomstenbelasting betaalt. Aan de andere kant kunnen de meeste kosten van de fiets van de zaak ten laste van het ondernemingsresultaat worden gebracht. Neem voor een zakelijke leaseaanvraag altijd je KVK-nummer én legitimatiebewijs mee.

 

Voor België geldt een afwijkende fiscale regeling. Zo is er geen bijtelling van toepassing.

Fiets leasen als zzp’er? Profiteer van de voordelen

Batavus lease ontzorgt volledig!

Bij een Batavus leasefiets hoort een all-inclusive service- en onderhoudspakket.  

 

  • Onderhoud en reparaties zoals bijvoorbeeld een lekke band of ketting eraf zijn inbegrepen. Mooi geen gedoe dus of vieze handen.  
  • De aansprakelijkheid- en diefstalverzekering* zijn geregeld. Na diefstal kun je een nieuw contract afsluiten en schade wordt door je dealer gerepareerd.  
  • Als het nodig is, houdt dit servicepakket zelfs in dat jij en je fiets worden opgehaald binnen heel Europa. 

 

* Bij diefstal geldt altijd een eigen risico van €50,-. Kun je niet alle originele of geregistreerde sleutels overhandigen, dan  zul je de kosten voor diefstal  van de fiets zelf moeten betalen. Schade als gevolg van slecht huisvaderschap wordt geheel in rekening gebracht bij de leaserijder. 

Vraag de gratis brochure aan!

Sinds 1 februari 2020 is het mogelijk een Batavus te leasen. Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt gratis de brochure met alle leasemodellen 

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen
Voor wie is private lease?
Hoe is onderhoud geregeld?
Hoe zit het met reparatie van mijn elektrische fiets?
Hoe zit het met reparatie in het buitenland?
Wat kan ik doen bij diefstal van mijn elektrische fiets?
Wat kan ik doen bij schade aan mijn (elektrische) fiets?
Hoe zit het als ik pech onderweg krijg?
Wat moet ik doen als mijn contract afloopt?