Testresultaten

Bij Batavus geloven we in het maken van fietsen van een hoge kwaliteit. Het doet ons goed als anderen die kwaliteit bevestigen, met hoge scores in onafhankelijke testen. Hieronder vind je een greep uit de testresultaten van onze elektrische fietsen.

 

Batavus Stream - de beste in de test van de Consumentenbond 

De Stream krijgt als testoordeel een 8,5 van de Consumentenbond. De Stream is een mooi voorbeeld van het streven

naar kwaliteit, iets wat Batavus sinds jaar en dag hoog op de agenda heeft staan. De bouwkwaliteit krijgt in het juryrapport dan ook een 10! Het oordeel van de Consumentenbond over de Batavus Stream luidt: "Deze fiets met Yamaha-middenmotor geeft veel ondersteuning onder alle rijomstandigheden en biedt een grote actieradius bij de sterkste ondersteuning. Hij heeft goede remmen en 
de koplamp geeft goed licht."

 

We zijn trots op onze ontwerpers en fietsenbouwers in Heerenveen. Een stukje vakmanschap dat resulteert in een fiets die door de Consumentenbond als beste elektrische fiets wordt gezien. Lees hier het uitgebreide testoordeel. 

 

CNCTD. E-go® winnaar van test Elektrischefietsen.com in de prijsklasse €1.000 t/m €1.499 met overall score van 9,0

De CNCTD. E-go® is met een score van 8,5 testwinnaar prijs/kwaliteitsverhouding geworden in de prijsklasse € 1.000 t/m 1.499 van de ElektrischeFietsen.com. Fietstest 2016. De overall score is een mooie 9,0.

Pluspunten:
+ Frame design, oma fiets
+ Voordrager
+ Kleuren, velgen en banden passen super bij de fiets
+ Gashendel
+ Stevige middenstandaard
+ Groot en comfortabel zadel

 

Minpunten:
- Geen voorvering
- Mogen meer versnellingen op
- Bediening is niet direct vanaf het handvat mogelijk
- geen 0-stand
- Verlichting moet met de hand aan en uit worden gezet, is niet mogelijk via het bedieningspaneel
- Hogere instap dan andere modellen
- Geen jasbeschermers

De CNCTD. E-go® wordt beoordeeld als een prima fiets met een lekkere ondersteuning. “Leuk design voor jong publiek. Het zadel is groot en zithouding is comfortabel. De fiets beschikt niet over een uitgebreid display. De CNCTD. E-go® wordt beoordeeld als een hele fijne fiets”. De uitgebreidere testresultaten vind je hier.

 

Batavus Razer genomineerd voor e-bike van het jaar 2015

De RAI vereniging heeft de nominaties bekend gemaakt voor Fiets, E-bike en Speed E-bike van het jaar 2015. We zijn verheugd dat een van onze modellen hiervoor is genomineerd, namelijk de Razer. Meer over deze nominatie is hier te vinden

 

Milano E-go® winnaar in de prijsklasse €2500 t/m €2999 - ElektrischeFietsen.com!

In de Test 2015 van ElektrischeFietsen.com is de Milano E-go® met een score van 8,5 testwinnaar prijs/kwaliteitsverhouding geworden in de prijsklasse €2500 t/m €2999. Daarnaast heeft ook de Batavus Stream een mooie score van 7,5 behaald binnen deze prijscategorie. Door een gevarieerd testpanel is er gekeken naar de eigenschappen en gebruiksgemakken van zeven verschillende elektrische fietsen. Meer informatie over deze test en het oordeel van onze fietsen kunt u hier lezen.

 

Batavus e-bikes als Beste uit de Test en Beste Koop in test Consumentenbond

In mei 2015 heeft de Consumentenbond bij de jaarlijkse onafhankelijke elektrische fietsen test de Batavus Stream uitgeroepen als 'Beste uit de Test'. Daarnaast is de Batavus Diva E-go® betiteld als 'Beste Koop'.

 

Het testoordeel over de Stream (8,5)"Deze fiets met Yamaha-middenmotor geeft veel ondersteuning onder alle rijomstandigheden en biedt een grote actieradius bij de sterkste ondersteuning. Hij heeft goede remmen en de koplamp geeft goed licht. Wel is de ondersteuning bij constante snelheid van wisselend niveau en maakt de motor een minder prettig geluid."

 

Het testoordeel over de Diva E-go® (7,6)"Deze klassiek ogende transportfiets rijdt erg stabiel, vooral in rechte lijn en heeft een comfortabel zadel. Op de accu met middelgrote capaciteit kom je onder de sterkste ondersteuning toch nog 28 kilometer ver. De lage prijs van de fiets rechtvaardigt dat er standaard geen snelheids- meter op zit. Door de voorwielmotor stuurt hij wat log en de remprestaties voldoen maar net.''

  

Overige Batavus e-bikes

Ook de Batavus Monaco E-go®, Genova E-go® en Milano E-go® zijn door de Consumentenbond aan een test onderworpen en hebben een goede score gekregen.

 

Monaco E-go® (8,0): "De Batavus Monaco is een klassiek gestylede stadsfiets met trommelremmen [rollerbrakes, red.] en de motor in het achterwiel [voorwiel, red.]. De voorvork en het zadel zijn geveerd."

 

Genova E-go® (7,6): "De Genova-fiets van Batavus heeft trommelremmen [rollerbrakes, red.], het zadel en de voorvork zijn geveerd." De parkeerassistentie en boost-functie, goede verlichting en zeer comfortabele zadel worden als pluspunten genoemd.

 

Milano E-go® (7,3): "De Milano is een goed uitgeruste en technisch bij-de-tijd zijnde e-bike van Batavus. Door zijn Bosch-middenmotortechniek levert hij een soepele ondersteuning."

 

 

Batavus Razer bekroond met GIO Special Award

De Batavus Razer was al erkend als Goed Industrieel Ontwerp voor 2014 maar is dinsdag 14 oktober 2014 ook bekroond met de GIO Special Award for Excellence in de categorie originaliteit. Een ongekende eer omdat Batavus als enig fietsmerk is bekroond met een van de zes Special Awards die jaarlijks worden uitgereikt aan de meest onderscheidende inzendingen op elk van de zes beoordelingscriteria: respect, functionaliteit, ergonomie, vormgeving, originaliteit en materiaalgebruik.

 

Batavus Razer

 

De mening van de vakjury was zeer positief: “De Razer slaat een brug tussen jeugd en elektrische fietsen, tussen de scooter en de fiets, maar ook tussen de bus en fietsen. Er is sprake van een integratie van een voertuig met aandrijving en opslag van de batterij, die mooi geïntegreerd is in het design. Het loopt mooi in elkaar over. Dit is origineel omdat het een nieuwe fase inluidt van elektrische fietsen, waarbij het een volwassen product is geworden dat ook in de segmentatie van de jeugd een plaats heeft.”

 

Mont Blanc Easy® uitstekend getest - ElektrischeFietsen.com!

De Batavus Mont Blanc Easy® is zeer goed beoordeeld in de test van ElektrischeFietsen.com. De Mont Blanc Easy® is met een 9,5 winnaar prijs/kwaliteitsverhouding geworden in de prijsklasse €2.000,- tot €2.499,-. De totaal score was met een 8,5 nét niet genoeg om overall winnaar te worden. Als sterke punten van de Mont Blanc Easy® werden de directe ondersteuning bij het wegrijden, groot en helder display, grote brede handvatten voor extra comfort, een nette afwerking van het frame, het achterlicht dat in de accu is weggewerkt, de brede comfortabele instap, de stevige standaard en natuurlijk de stille motor genoemd.

 

De Batavus Mont Blanc Easy® (ook beschikbaar in herenmodel)

 

Nationale Telegraaf Fietstest 2014

In de Nationale Telegraaf Fietstest voor e-bikes hebben drie Batavus modellen zeer goede beoordelingen gekregen. De Monaco E-go® werd als winnaar verkozen in de categorie tot € 2.000,-. De Milano E-go® en Ventoux Easy® kregen vier en vijf sterren.

 

De Monaco E-go®: winnaar categorie tot €2.000,-

Met de Monaco E-go® kan er gekozen worden uit drie verschillende accu’s: 300Wh, 400Wh of 500Wh. Dat maakt dit model zowel geschikt als elektrische stadsfiets als ook voor recreatieve doeleinden. Wat betreft het oordeel van het panel geeft de fiets blijk van een ‘uitgebreid en goed afleesbaar display’, een ondersteuning die ‘direct start en stopt door gevoelige sensor’ en een ‘goede lage instap’. Daarnaast is de fiets scherp geprijsd: vanaf €1.899,-. Alles bij elkaar zorgt dit ervoor dat deze e-bike als winnaar uit de bus komt. In de maand april krijg je op dit model ook nog eens een gratis accu upgrade van 300Wh naar 400Wh voor extra lang fietsplezier.

 

De Milano E-go®  en de Ventoux Easy®: 4 en 5 sterren

De Ventoux Easy® komt weliswaar niet als winnaar uit de test, maar krijgt, net als de winnaar, wel vijf sterren qua beoordeling. De Ventoux Easy® heeft dit verdiend door onder andere het ‘fraaie display met veel extra informatie’, de ‘geluidloze motor met de ION-technologie’, en de ‘prima afwerking’. De Milano E-go®, met vier sterren, op zijn beurt door ‘het nieuwe elektrische systeem van Bosch’, wat zorgt voor ondersteuning die onder alle omstandigheden zeer goed is. De conclusie luidt dat het een ‘prima rijdende fiets is met goede remmen en lage instap’. De Milano is met haar zeer scherpe prijs-kwaliteit en mooie styling een zeer populaire e-bike.

 

Meer informatie vind je via de online fietsspecial van de Telegraaf.

 

 

Garda E-go® met vijf sterren bekroond

Tijdens de Telegraaf e-biketest zijn zestien elektrische fietsen aan een grondig onderzoek onderworpen door een testpanel. De Garda E-go® kreeg, net als een aantal andere modellen, 5 sterren. De eindconclusie van het testpanel was: "Uitstekende fiets met prima afmontage en zeer goede ondersteuning onder alle omstandigheden. Laag gewicht maar wel een vrij slap frame."

 

 

Ventoux Easy® in meerdere testen goed beoordeeld

Voor de jaarlijkse fietstest van Plus Magazine zijn in 2013 dertien e-bikes getest door zes testrijders. De Ventoux Easy® heeft met een 8,6 de hoogste score in de test behaald, net als twee andere fietsen.

 

Het testoordeel over de Ventoux Easy® was heel positief: 'De Ventoux is echt een topper in deze categorie. “Spannende fiets”, staat op een van de formulieren. De Ventoux rijdt zeer soepel en geluidloos. Midden op het stuur zit een duidelijke display met alle informatie. De knoppen direct aan de handel zijn eenvoudig te bedienen en ook logisch. De ondersteuning is met vijf standen heel goed te doseren, van rustig tot erg krachtig. Afremmen met de V-brakes moet je met beleid doen, want bij te hard knijpen is de rem een tikje agressief. Het schakelen is even wennen: dat luistert wel nauw. De 21 versnellingen zijn meer dan genoeg voor ­stevige heuvels. Het comfort krijgt plusjes: “prettige leren handgrepen”, “veel zitcomfort”, “stuurt fijn”.'

 

Ook e-BIKE & trekking, FietsActief en ElektrischeFietsen.com beoordeelden de Ventoux Easy® zeer goed.

 

 

 

Fuego E-go® Beste Koop in test Consumentenbond

In mei 2013 heeft de Consumentenbond een aantal elektrische fietsen aan een test onderworpen. De Batavus Fuego E-go® is, samen met vier andere fietsen, als Beste uit de Test gekomen. Daarnaast is de Batavus Fuego E-go® uitgeroepen tot Beste Koop Consumentenbond!

 

De Fuego E-go® was de enige fiets in de test met een verborgen accu, die in de kettingkast zit verwerkt. Met de accu laag in het frame is het volgens de Consumentenbond ook een stabiele, lichte fiets. Het testoordeel (8,0): "De Fuego is alleen in actieradius niet de beste, maar hij heeft dan in capaciteit ook niet de grootste accu aan boord. Vooral de ondersteuning is zeer goed en hij rijdt stabiel."