De motor van een elektrische fiets

Elke elektrische fiets is voorzien van een elektromotor. Deze zorgt voor een ondersteuning tot 25 km/u. Maar er zijn verschillende motoren waaruit je kan kiezen. Degene die het beste bij jou past, hangt af van de manier hoe je de e-bike gebruikt. 

 

De motoren zijn op drie verschillende plekken in de elektrische fiets te vinden. In het voorwiel, in het midden van het frame of in het achterwiel. Elke type motor heeft zijn unieke eigenschappen en daarmee zijn voordelen. Batavus heeft elektrische fietsen met een voorwielmotor en met een middenmotor, wij leggen je graag uit welke soort motor het beste bij jou past! 

 

Elektrische fiets met voorwielmotor

Elektrische fiets met voorwielmotor

Een voorwielmotor vind je, zoals je al kan verwachten, in het voorwiel van de elektrische fiets. Deze leent zich bij uitstek voor wat kortere ritjes, omdat de voorwielmotor wat minder krachtig is dan de andere middenmotorDoordat de motor in het voorwiel is geplaatst en de accu vaak onder de bagagedrager zit, heb je een goede gewichtsverdeling en fiets je lekker comfortabel. Een elektrische fiets met een voorwielmotor is voorzien van een naafversnelling en een dichte kettingkast. Hierdoor heb je een heerlijk onderhoudsvriendelijke elektrische fiets waarop je kan vertrouwen.  

Elektrische fiets met voorwielmotor
Elektrische fiets met middenmotor

Elektrische fiets met middenmotor

Op dit moment zijn elektrische fietsen met een middenmotor populair. De motor is in de trapas verwerkt en is perfect voor de alledaagse ritten, maar ook voor langere afstanden of klein heuvelachtig gebied is de middenmotor helemaal in zijn element. Doordat de motor in het midden van het frame is geplaatst, is de gewichtsverdeling ideaal. Hierdoor krijg je een super stabiele elektrische fiets met het stuurgedrag dat je gewend bent van je niet-elektrische fiets. 

Elektrische fiets met middenmotor

Het verschil tussen een voorwielmotor en middenmotor

Een voorwielmotor is stil, aantrekkelijk geprijsd en heeft een vrijloop zodat je ook met een lege accu licht kan blijven fietsen. Een elektrische fiets met voorwielmotor is het beste te gebruiken voor dagelijkse en korte tochtjes. 

 

Een middenmotor is krachtig, stabiel en geeft vertrouwen. Een elektrische fiets met middenmotor is het beste te gebruiken voor alledaagse ritten en gaat klein heuvelachtig gebied niet uit de weg.  

 

Ben je er nog niet helemaal uit? Ga dan langs de Batavus dealer bij jou in de buurt of kom langs bij De Fietser in Ede en ervaar zelf hoe het is om met een elektrische fiets met middenmotor of voorwielmotor te rijden.