De techniek in de elektrische fiets

Een elektrische fiets is een elektrische fiets zul je wel denken. Als de fiets maar doet wat je wilt. Daar heb je helemaal gelijk in. Toch wil niet iedereen hetzelfde. De elektrische fiets wordt namelijk door iedereen op zijn of haar eigen manier gebruikt. Terwijl de een misschien enkel korte ritjes maakt, gaat de ander voor een heerlijk lange weekendtocht. Om voor iedereen een passende e-bike te hebben, zijn er verschillende soorten technieken gebruikt. Hoe werkt dat? Batavus helpt je daar graag mee!

Elektrische fiets met Bosch techniek

Alle elektrische fietsen met Bosch techniek zijn voorzien van een middenmotor. Deze middenmotor is dus (je raadt het al) in het midden van de fiets geplaatst. Doordat de motor relatief laag is gemonteerd, heeft de fiets een laag zwaartepunt, waardoor je altijd van een prettige en stabiele rit geniet. Ook als je op hogere snelheden onderweg bent.

 

Elektrische fietsen met Bosch techniek zijn voorzien van een display. Er zijn 2 soorten displays die je terug kan vinden op jouw e-bike met Bosch ondersteuning. Het meest populaire display is het Bosch Intuvia display. Dit display is centraal op het stuur geplaatst en heeft een uitgebreid menu om al je ritgegevens af te lezen. Met de handige bedieningsunit met een duidelijke plus en min knop kies je uit de 4 ondersteuningsstanden om altijd in de juiste ondersteuning te rijden.

 

Het andere display dat je op elektrische fietsen van Batavus terugvindt is het Bosch Purion display. Dit minimalistische display vind je aan het uiteinde van het stuur. Ook met dit display schakel je zonder problemen tussen de 4 ondersteuningsstanden. Het kleine display heeft een scherm waardoor je altijd je ritgegevens bij de hand hebt.

 

Elektrische fietsen met Bosch techniek zijn vaak voorzien van een accukeuze. Hierdoor kan je zelf bepalen welke accucapaciteit je bij jouw e-bike wilt, waardoor je dus zelf bepaald hoever je kan fietsen op je nieuwe e-bike. Je kan kiezen tussen een 300Wh, 400Wh, 500Wh en een 625Wh accu.

Toon meer

Elektrische fiets met E-motion® techniek

De elektrische fietsen van Batavus zijn onder andere voorzien van de E-motion techniek. Deze techniek is terug te vinden in de voorwielmotor of in de middenmotor van de e-bike. Elektrische fietsen met E-motion techniek zijn voorzien van een duidelijk en eenvoudig display die je naast het linker handvat van je stuur terugvindt. Doordat dit een display én een bedieningsunit (waar je mee van ondersteuningsstand kan wisselen) is, kan je altijd op een veilige manier je ritgegevens aflezen en meer of minder ondersteuning van je elektrische fiets vragen.

 

Ben je niet zo van te veel knopjes en ingewikkelde technische snufjes? Dan is een e-bike met E-motion-technologie wat voor jou. Alle displays waarmee je de fiets bedient zijn eenvoudig. Op LED-displays lees je de trapondersteuning af en de capaciteit van de accu. Op de luxere displays lees je nog veel meer af: je kunt kiezen uit 5 trapondersteuningsstanden, kun je er de tijd op zien en ook je gemiddelde snelheid en totale afgelegde afstand lees je er eenvoudig op af.

Toon meer
Batavus helpt met…. De motor van een elektrische fiets

Batavus helpt met…. De motor van een elektrische fiets

De motoren van elektrische fietsen van Batavus zijn op twee plekken in de e-bikes te vinden. In het voorwiel en in het midden van het frame. Elke type motor heeft zijn unieke eigenschappen en daarmee zijn voordelen. Batavus heeft elektrische fietsen met een voorwielmotor en met een middenmotor, wij leggen je graag uit welke soort motor het beste bij jou past!

Batavus helpt met…. De motor van een elektrische fiets
Elektrische fiets zelf ervaren?

Elektrische fiets zelf ervaren?

Steeds meer Nederlanders fietsen elektrisch en steeds meer Nederlanders fietsen meer en verder omdat ze een e-bike hebben. Elektrisch fietsen is namelijk helemaal niet moeilijk. Ook jij kunt het! Dankzij de trapondersteuning kun je de fietstocht helemaal aan jezelf aanpassen. Om dit te ervaren kun je het beste eens een elektrische fiets, of meerdere, uitproberen. Je kunt hiervoor een dealer bij jou in de buurt opzoeken of een bezoek brengen aan ons testcenter De Fietser in Ede.

Elektrische fiets zelf ervaren?