E-biken is gezond

Al die mensen die je tegenwoordig ziet fietsen op een e-bike, het ziet er wel heel fijn uit. Alleen ben je misschien bang dat als je er ook eentje koopt, dat je dan als lui wordt gezien. Fietsen is goed voor je, dat weet je. Maar is elektrisch fietsen niet een beetje zoals op een brommer zitten? Ook vraag je je misschien af of het wel goed is voor het milieu. Er zit een motor aan met een accu en dat blijft toch iets chemisch. Lees maar gauw verder, want we hebben verrassend positieve antwoorden voor je. Bovendien hebben we ook nog tips voor je hoe je nóg beter voor het milieu kunt zijn op je e-bike.

Dezelfde voordelen als op de fiets

Dezelfde voordelen als op de fiets

Fietsen is gezond. Je verbetert je conditie, het is goed voor je longen en je hart. Je verbrandt calorieën waardoor je beter op gewicht blijft. Je vraagt je waarschijnlijk af of dit ook geldt voor elektrisch fietsen. Met een motor hoef je toch veel minder te doen? Het antwoord is dat dit zeker ook voor elektrisch fietsen geldt. Als je zonder enige inspanning vooruit wilt komen kun je toch echt beter een brommer aanschaffen. Een elektrische fiets gaat namelijk niet vooruit als je niet trapt: de motor slaat alleen aan als de trappers ronddraaien. Zodra je stopt met trappen, stopt de trapondersteuning ook. Hier kun je meer lezen over hoe de elektrische fiets werkt.

Dezelfde voordelen als op de fiets

Minder trapondersteuning, meer beweging

Je beweegt dus, hoe dan ook. Hoeveel je beweegt, heb je zelf in de hand. De trapondersteuning heeft drie tot vijf standen, afhankelijk van de technologie in de fiets; in stand één - de laagste stand - doe je het meeste werk zelf, in de hoogste stand word je behoorlijk geholpen. Als je geen heuvel of viaduct op hoeft, dan heb je de hoogste stand echt niet nodig. Op een fiets met vijf standen is stand twee of drie dan meer dan voldoende. Zit je boordevol energie, dan zet je hem in stand één of gewoon helemaal uit. Het kan allemaal!

Vaker en langer e-biken

Vaker en langer e-biken

Laten we ervan uitgaan dat de motor je voor de helft helpt. Dan span je je dus voor de helft minder in dan wanneer je op een gewone fiets zou zitten. Is dit lui? Nee! Want dankzij de trapondersteuning pak je veel sneller de e-bike en houd je het ook veel langer vol. De meeste mensen die een elektrische fiets hebben aangeschaft, krijgen hierdoor juist meer beweging! Daarom moet je de e-bike tegen de auto afwegen: de keren dat je de elektrische fiets pakt in plaats van de auto ben je véél gezonder bezig!

Vaker en langer e-biken

Anti-stress

Beeld je nou eens in dat al die auto’s door elektrische fietsen zouden worden vervangen: wat een stilte zou dat zijn. En wat heerlijk dat je met een e-bike wat vaker in de buitenlucht komt. Voldoende daglicht zorgt ervoor dat je veel beter slaapt en je je dus uitgerust en fit voelt. Door de elektrische fiets te pakken in plaats van de auto, fiets je lekker al die files voorbij. En als je bent aangekomen op de plaats van bestemming hoef je niet een kwartier rond te rijden op zoek naar een parkeerplek. Wat een opluchting! Die tocht door dat mooie landschap, wat je eerst te ver vond op de fiets en waarvoor je liever de auto nam, kan nu in alle stilte worden gemaakt, in de frisse lucht, op je e-bike. En ook nog eens heerlijk ontspannen, dus veel minder stress!

Ervaar het zelf

Ervaar het zelf

Als je echt wilt weten hoe het nou is om op een e-bike te fietsen, kun je dit het beste zelf ervaren. Ga gerust eens langs bij een Batavus-dealer bij jou in de buurt of kijk eens in ons Testcenter de Fietser in Ede. Je kunt ook een proefrit plannen via deze link. Zo kun je van tevoren bepalen welke elektrische fiets je zou willen uitproberen. Wij zetten deze dan voor je klaar.

Ervaar het zelf