Hoe werkt een elektrische fiets?

Wat is een elektrische fiets precies? Een elektrische fiets is het beste van twee werelden.

Het combineert je eigen kracht met de kracht van een elektromotor. Deze elektromotor geeft je de ondersteuning tot 25 km/u.  

 

De motor van een elektrische fiets

De motor van een elektrische fiets

Een elektrische fiets is in feite niets anders dan een ‘normale’ fiets. Het heeft een frame, stuur, zadel, versnellingen, twee wielen en je kan erop rijden door kracht te zetten op de pedalen. Het verschil bij een elektrische fiets zit ‘m in de motor die in de fietst is gebouwd. De plaatsing van de motor van een elektrische fiets kan per fiets verschillen. Zo heb je fietsen met een voorwielmotor, een middenmotor en een achterwielmotor. In die motor zitten slimme sensoren die elke seconde meten hoeveel ondersteuning er op dat moment geboden moet worden, zodat jij lekker ontspannen kan blijven fietsen.  

 

Wil je meer weten over de verschillende motoren van de elektrische fiets? Klik dan hier

De motor van een elektrische fiets
De accu van de elektrische fiets

De accu van de elektrische fiets

De motor wordt aangedreven door de elektriciteit die uit de accu komt. De accu van de fiets kan je terugvinden op de achterdrager van de fiets óf op de schuine buis. Ook zijn er fietsen met geïntegreerde accu’s in de schuine buis, waardoor je bijna niet meer ziet dat je op een elektrische fiets rijdt.  

 

Meer over de accu van de elektrische fiets lees je hier

De accu van de elektrische fiets
Het display van de elektrische fiets

Het display van de elektrische fiets

Je zet de elektrische fiets aan met de aan/uit knop die je terugvindt op de accu of op het display. Je ziet het display dan aan gaan, waarop je gegevens kan aflezen zoals de gereden kilometers, accustatus en de huidige ondersteuningsstand. 

 

Dat is dus hoe een elektrische fiets werkt. Heb je interesse in een elektrische fiets of wil je ervaren hoe een elektrische fiets rijdt? Ga dan langs bij ons testcenter of vraag het aan de fietsenwinkel bij jou in de buurt! Of bekijk alle elektrische fietsen van Batavus 

Het display van de elektrische fiets