Plaats van de motor in de e-bike

De plaats van de motor is van invloed op het rijgedrag van de e-bike. Hieronder lichten we kort toe wat de verschillen zijn.

 

Achterwielmotor

De naam zegt het al: deze motor zit in het achterwiel, het wiel dat de elektrische fiets aandrijft. Een achterwielmotor zorgt zodoende voor een natuurlijke rijbeleving, want ook in een 'normale' fiets drijft het achterwiel de fiets aan.

 

Een Batavus e-bike met een achterwielmotor is altijd voorzien van ION®-technologie en een derailleurversnelling.

 

Middenmotor

Een middenmotor zit op de trapas (in het midden van het frame) en zorgt voor een goede balans en gewichtverdeling in de elektrische fiets. Bovendien is het makkelijker om een band te plakken of te verwisselen omdat de motor niet in het wiel ziet.

 

Een Batavus e-bike met een middenmotor kan voorzien zijn van zowel een naaf- als derailleurversnelling. Onze e-bikes met middenmotor zijn voorzien van BOSCH-technologie. Deze motoren geven een krachtige ondersteuning.

 

Voorwielmotor

Wanneer de motor in het voorwiel zit heb je het gevoel alsof je wordt getrokken. Met de motor in het voorwiel is er ruimte om in het achterwiel een versnellingsnaaf te monteren. In combinatie met een dichte kettingkast levert dat een onderhoudsvriendelijke fiets op. Doordat de motor in het voorwiel zit blijf je bovendien goed in balans. 

 

Een Batavus e-bike met een voorwielmotor is altijd voorzien van E-go®-technologie en een naafversnelling (7 of 8 versnellingen).Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.