Welke accu’s zijn er voor een elektrische fiets?

Ben jij iemand die snel even op de elektrische fiets stapt om naar de stad of naar het dorp te gaan voor boodschappen? Of ben jij een avonturier en stap je zaterdagochtend zo vroeg mogelijk op de fiets om de hele dag door te kunnen fietsen? Ongeacht hoe je je elektrische fiets gebruikt, kunnen we aannemen dat je natuurlijk niet met een lege accu door wilt rijden als je onderweg bent. 

 

Actieradius elektrische fiets

Actieradius elektrische fiets

Hoe ver je met je e-bike kan fietsen, hangt af van veel factoren, maar met name van je accu en van de accucapaciteit. De accucapaciteit geeft aan hoe lang je kan blijven fietsen met ondersteuning, zonder je accu tussendoor op te hoeven laden. De accucapaciteit wordt uitgedrukt in Wattuur (Wh). Hoe hoger het Wh, hoe langer je kan blijven fietsen. Bij de meeste elektrische fietsen van Batavus krijg je de keuze uit je accucapaciteit. Zo kan je zelf kiezen of je bijvoorbeeld een 300, 400 of een 500Wh en bepaal je zelf hoe lang je rit wordt. Bij sommige modellen heb je zelfs een accu van maar liefst 750Wh, bijvoorbeeld de Batavus Finez, zodat je nog verder kan fietsen!

Actieradius elektrische fiets

Locatie van de accu

De accu kan je op verschillende locaties op de e-bike terugvinden. De meeste accu’s vind je terug onder de bagagedrager, op het frame of geïntegreerd in het frame. Hieronder vind je wat meer informatie over de verschillende locaties 

Accu in de bagagedrager

Accu in de bagagedrager

Bij veel elektrische fietsen zie je dat de accu mooi is weggewerkt onder de bagagedrager. Dit ziet er niet alleen mooi afgewerkt uit, maar zorgt ook voor een optimale gewichtsverdeling als je een e-bike met voorwielmotor hebt. Heb je een elektrische fiets met een middenmotor dan zal het zwaartepunt van de fiets centraal liggen. Een groot voordeel van de accu in de bagagedrager is dat je deze erg makkelijk uit de fiets kan halen. Dat is wel zo handig als je de accu binnen op wilt laden. 

Accu in de bagagedrager
Accu op het frame

Accu op het frame

Bij met name de wat sportievere elektrische fietsen zie je dat de accu zich in het midden van het frame bevindt. Deze is bijna altijd op de schuine buis geplaatst. Door de combinatie van een middenmotor en de accu op het frame heb je een bijzonder goede gewichtsverdeling en ervaar je een stabiele rit.

Accu op het frame
Accu in het frame

Accu in het frame

Tegenwoordig zie je het steeds vaker. De accu is volledig in het frame geïntegreerd en daardoor zie je bijna niet meer dat het een e-bike is. Dit zorgt niet alleen voor stabiliteit en gewichtsverdeling, maar het ziet er ook nog eens volledig afgewerkt uit. Daarnaast is de accu ook nog eens erg goed beschermd als deze in het frame is verwerkt. 

Accu in het frame
Hoe ver kan ik fietsen met een elektrische fiets?

Hoe ver kan ik fietsen met een elektrische fiets?

We helpen je graag verder met je vraag. Daarom leggen we je op deze pagina graag alles uit over de actieradius van je elektrische fiets en hoe ver je dus kan fietsen!  

Hoe ver kan ik fietsen met een elektrische fiets?

Extra accu kopen voor je elektrische fiets

Wil je meer uit je e-bike halen? Het is mogelijk om een extra accu via je dealer aan te schaffen. Hierdoor profiteer je van een extra grote actieradius op je elektrische fiets en kan je nóg langer fietsen. Neem hiervoor contact op met de Batavus dealer bij jou in de buurt.  

Meer informatie

Wil je meer weten over de accu’s van de elektrische fietsen van Batavus? Ga dan langs bij ons testcenter, De Fietser in Ede, of vraag het aan de fietsenwinkel bij jou in de buurt ! Of bekijk alle elektrische fietsen van Batavus.