Batavus Quip bekroond met GIO Special Award for Excellence

Batavus is trots! De spiksplinternieuwe Batavus Quip was al erkend als Goed Industrieel Ontwerp voor 2015, maar is maandag 19 oktober ook nog bekroond met de prestigieuze GIO Special Award for Excellence in de categorie Originaliteit! Een ongekende eer, omdat Batavus wederom als enig fietsmerk is bekroond met een van de vijf Special Awards die jaarlijks worden uitgereikt aan de meest onderscheidende inzendingen.

 

In 2015 ontving Batavus dezelfde prijs voor de Razer, een e-bike die Batavus speciaal ontwikkelde voor generatie Y. Batavus timmert hard aan de weg met haar kwalitatief hoogwaardige, onderscheidende fietsen en dit is niet onopgemerkt gebleven. Naast de Razer vielen in 2015 ook de nieuwe modellen Dinsdag, Zonar en CNCTD. in de prijzen. Met als kers op de taart de bekroning van 2 e-bike modellen door de Consumentenbond: de Diva E-go® werd Beste Koop en de Stream kwam als Beste uit de Test.

 

Commercieel Directeur Menno Visser (r) en Product Manager Niels Lubbinge (l) met de bekroonde Batavus Quip

 

De uitermate positieve mening van de vakjury over de Quip: “Naast tulpen en klompen bepaalt nog een ander product het Nederlandse straatbeeld. De fiets! Met de opkomst van nieuwe, lichtere materialen en verbeterde productietechnieken, is het straatbeeld aan het veranderen. Verschillende speelse vormen en verrassende kleuren kenmerken de fiets van vandaag de dag.

 

Batavus is daarin koploper. Het merk durft anders te zijn. Het durft te breken met de standard look die onze fiets al decennialang heeft. Na de succesvolle voorlopers Personal Bike en BUB, is het nu het ontwerp van de Batavus Quip dat de jury versteld deed staan. De Batavus Quip verdient dan ook met recht de Special Award voor Originaliteit.”

 

Menno Visser, commercieel directeur Batavus: “Het winnen van de GIO erkenning en de Special Award for Excellence is voor ons een bevestiging dat we met onze nieuwe modellen iets vernieuwends laten zien. Het is een continue uitdaging om elk jaar opnieuw te begrijpen waarnaar de consument op zoek is. Hoewel we ervoor zorgen dat we steeds op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen op product- en materiaalgebied, is het altijd spannend om te zien hoe er op een nieuw fietsmodel wordt gereageerd.”

 

Over de Quip

Opvallend, robuust en praktisch, dat is de stoere Quip. Met haar unieke, onuitwisbare nummer in het frame en de smalle, multi-inzetbare voordrager die eenvoudig te verbreden is, is het de ideale stadsfiets. De zitbuis, die onderbroken is, geeft de fiets een uniek aanzicht. In unisex en herenframe verkrijgbaar.