Wat is een moederfiets of mamafiets?

Een moederfiets is een ware uitkomst voor ouders. De mamafiets is namelijk een superstevige fiets waarmee je gemakkelijk en veilig je kinderen of boodschappen kan vervoeren. Een moederfiets is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er moederfietsen met een extra breed stuur en zijn er uitvoeringen die de mogelijkheid bieden om meerdere kinderzitjes op te bevestigen. Batavus heeft in ieder geval de perfecte mamafiets voor jou om veilig met je kind op pad te gaan! De mamafiets mag natuurlijk ook door papa’s gebruikt worden.

Wat is het verschil?

Wat is het verschil?

Een moederfiets is gemaakt om kinderen op te kunnen vervoeren. Hierdoor zijn deze transportfietsen voorzien van een supersterk frame om meer gewicht aan te kunnen tijdens je rit én soepel te blijven fietsen. Verder is er natuurlijk ook gedacht aan het veilig parkeren van de fiets met kinderen, want de meeste moederfietsen van Batavus zijn voorzien van een stevige tweepootstandaard en een stuurslot. Zo blijft je fiets superstabiel staan en is het makkelijk om je kindje uit het kinderzitje te halen. Er zijn nog meer verschillen die lees je hier.

Wat is het verschil?
Zijn er ook elektrische moederfietsen?

Zijn er ook elektrische moederfietsen?

Batavus heeft verschillende soorten mamafietsen, waaronder de elektrische Batavus Quip Extra Cargo E-go®. Deze moederfiets is speciaal ontwikkeld om naast kinderen, ook nog eens bagage mee te kunnen nemen. Dit is mogelijk door de verstelbare voor- en achterdrager. Wij snappen dat wanneer je met zo veel bagage fietst, het wel prettig is om een duwtje in de rug te krijgen. Daarom hebben wij een deze elektrische mamafiets voorzien van een krachtige middenmotor die je ondersteuning geeft tot maar liefst 25 kilometer per uur.

 

Lees meer over de voordelen van een elektrische moederfiets.

Zijn er ook elektrische moederfietsen?
Moederfiets of elektrische mamafiets testen?

Moederfiets of elektrische mamafiets testen?

Neem je kinderen mee en kom eens een moederfiets proberen bij je lokale Batavus dealer. Handig, want je weet meteen of het de juiste fiets is voor jouw wensen. Wil je een kinderzitje proberen? Geen probleem, vraag het gewoon. De Batavus dealer weet precies wat hij moet doen om jou de perfecte mamafiets te bezorgen. Maak snel een afspraak bij een dealer in jouw buurt of maak een afspraak in ons testcentrum De Fietser in Ede.

Moederfiets of elektrische mamafiets testen?