Informatie over elektrische fietsen

Jouw ideale elektrische fiets? Batavus helpt je op weg!

Een fiets koop je niet zomaar even. Voordat je kunt bepalen wat voor jou het ideale model is, denk je over aan aantal dingen na. Over hoe je hem gaat gebruiken, hoeveel geld je wilt uitgeven en of je voor stijl of comfort gaat, of voor allebei. Bij de aanschaf van een elektrische fiets komen nog meer vragen voorbij.

 

Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, hebben we op deze pagina de belangrijkste zaken voor je op een rij gezet. Zo maak je vast een voorselectie van elektrische fietsen die bij jou passen, zodat je die in alle rust bij de Batavus dealer of onze showroom kunt bekijken en testen. Bekijk de data in onze 'Windmee dagen' kalender of neem contact op met een dealer bij je in de buurt.

Fietsen met elektrische trapondersteuning is een ervaring op zich. Steeds meer mensen ontdekken hoe ontspannen het is om te fietsen met een 'duwtje in de rug'. De auto kun je laten staan, want forse toertochten of lange afstanden naar werk of school zijn met een e-bike geen probleem. En nog gezond ook! Toegepaste technieken voor e-bikes worden ook steeds verfijnder. Bij Batavus blijven we kijken hoe we technische innovaties kunnen vertalen naar individueel fietsgemak en -comfort. Zo hebben we al heel wat grenzen verlegd.

 

Maar waar moet je bij de aanschaf van zo’n elektrisch model precies op letten? Hoe bepaal je welke fiets voor jou ideaal is? Om dit te kunnen bepalen, zijn een aantal dingen belangrijk. Hieronder leggen we ze je één voor één uit. En we starten nog even met wat algemene informatie over elektrisch fietsen.

Toon meer
Elektrisch fietsen

Elektrisch fietsen

Elektrisch fietsen is het nieuwe fietsen, het moderne fietsen. Waarbij tegenwind of heuvels niet langer een argument vormen om de fiets te laten staan.

Elektrisch fietsen
Welke technologie?

Welke technologie?

Allereerst de technologie. Die is namelijk mede bepalend voor het rijgedrag, de kracht en het comfort van je e-bike. Bij Batavus kun je kiezen tussen elektrische fietsen met vier verschillende technologieën:

 • E-motion technologie
 • BOSCH technologie

 

Lees hieronder meer over de verschillende technologieën en bepaal welke technologie het beste past bij jouw wensen voor een elektrische fiets.

Welke technologie?
Plaats van de motor in de e-bike

Plaats van de motor in de e-bike

De motor van een elektrische fiets kan op drie plaatsen zitten. Per individu kan het verschillen welke plek het prettigst is of het beste aan de persoonlijke eisen voldoet.

Plaats van de motor in de e-bike
Kies zelf je accu

Kies zelf je accu

Hoe ver je wilt kunnen fietsen - de actieradius van de accu - bepaalt (mede) welke accu het beste bij je past. Bij Batavus kun je kiezen tussen elektrische fietsen met een standaard accu die bij de fiets geleverd wordt en fietsen waarvoor je zelf je accu kunt kiezen.

Kies zelf je accu
Uitneembare accu

Uitneembare accu

Een uitneembare accu is handig, want deze is gemakkelijk mee te nemen en op te laden. Heb je geen stroomvoorziening op de plek waar je je fiets stalt? Dan kun je de accu mee naar binnen nemen om hem op te laden.

Uitneembare accu
Kies zelf je oplader

Kies zelf je oplader

Bij Batavus e-bikes met ION®-technologie of E-motion technologie heb je de keuze tussen twee opladers voor je accu. Zo kun je de oplader kiezen die het beste past bij jouw laadbehoefte.

Kies zelf je oplader
Actieradius

Actieradius

Als je een elektrische fiets koopt, wil je natuurlijk graag weten hoe ver je met een volle accu kunt fietsen. De actieradius is afhankelijk van het aantal Wattuur (Wh) van de accu. Maar ook van jouw rijgedrag, het totaalgewicht, rijprogramma, wegdek en de weersomstandigheden.

Actieradius
Accu leeg?

Accu leeg?

Elk stopcontact in Nederland is in principe een oplaadpunt!

Op oplaadpunten.nl staat een overzicht van ruim 450 (interessante) oplaadpunten door heel Nederland. Ook via de handige elektrische fiets routeplanner van de Fietsersbond kun je vele oplaadpunten voor je elektrische fiets vinden, of zelfs een fietsroute uitstippelen langs diverse oplaadpunten. Vergeet niet je lader mee te nemen!

Accu leeg?
Het gewicht van een e-bike

Het gewicht van een e-bike

Het gewicht van een e-bike is altijd hoger dan dat van een gewone fiets. De motor en accu zijn nu eenmaal vrij zware onderdelen. Nu hoeft dit geen probleem te zijn en merk je er tijdens het fietsen vrijwel niets van, maar sta er wel bij stil dat je voor een e-bike een geschikte fietsendrager nodig hebt wanneer je die met een auto wilt vervoeren. Een gewone fietsendrager is voor elektrische fietsen niet geschikt.

Het gewicht van een e-bike
EzyRider Garantieplan

EzyRider Garantieplan

Elektrisch fietsen wordt nu wel heel zorgeloos. Want het EzyRider garantieplan biedt je vijf jaar volledige garantie op je nieuwe e-bike!

  EzyRider Garantieplan
  Test verschillende e-bikes uit

  Test verschillende e-bikes uit

  De laatste tip die we je willen meegeven is misschien wel de belangrijkste. Test een elektrische fiets eerst zelf uit, voordat je er eentje besluit te kopen. Met de informatie op deze pagina en de fietskiezer op onze website kun je vast een goede voorselectie maken van modellen die voor jou interessant kunnen zijn.

   

  Een overzicht van al onze e-bikes vind je hier. Maar hoe ze fietsen? Dat moet je zelf ervaren. Maak dus gerust een of meer proefritten op verschillende elektrische fietsen, met verschillende technologieën. De Batavus dealer bij jou in de buurt helpt je hier graag mee verder. We wensen je veel succes en plezier met het vinden van de e-bike die het beste bij je past!

  Test verschillende e-bikes uit
  Testresultaten

  Testresultaten

  Onze elektrische fietsen worden regelmatig getest in onafhankelijke testen. Lees hier een greep uit de testresultaten.

  Testresultaten
  Verwijderingsbijdrage elektrische fiets

  Verwijderingsbijdrage elektrische fiets

  Om de inzameling te maximaliseren en de recycling van de batterijen zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen, werkt Batavus samen met de Stichting Batterijen (STIBAT).

  Verwijderingsbijdrage elektrische fiets
  Niet kunnen vinden wat je zocht?

  Niet kunnen vinden wat je zocht?

  Heb je in de artikelen hierboven niet het antwoord kunnen vinden wat je zocht, kijk dan tussen de veelgestelde vragen of stuur ons een mail met je vraag.

  Niet kunnen vinden wat je zocht?