Fiets je mee door Zuid-Holland?

Een mix van strand, natuur, kastelen en het sjieke Wassenaar. In deze fietsroute van 43 kilometer laten Marlou en Godfried van REiSREPORT je een leuk en misschien minder bekend deel van Zuid-Holland zien. Als je de fietsroute op tijd begint, heb je op het einde nog tijd over om de dag af te sluiten aan het strand. Een perfecte vakantiedag!

Route informatie van REiSREPORT

Route informatie van REiSREPORT

Lengte 43 kilometer

Normale fiets: 2 uur en 39 minuten

Elektrische fiets: 2 uur en 9 minuten

 

Knooppunten

40 - 41 - 43 - 47 - 61 - 51 - 52 - 55 - 84 - 88 - 86 - 93 - 82 - 83 - 11 - 58 - 33 - 32 - 30 - 29 - 37 - 24 - 39 - 40

 

Beginpunt & parkeren

Een goede plek om deze route te beginnen is de parkeerplaats bij Boerderij Meyendel aan de Meijendelseweg 36 in Wassenaar. Volg het fietspad ten noorden van de boerderij richting het noorden en je komt vanzelf bij knooppunt 40. Je kunt hier na de fietstocht buiten op het terras een pannenkoek te eten.

 

Handig: deze route volgen via je eigen navigatie-app op de fiets. Download de route in GPX formaat en upload dit in jouw navigatie-app.

DOWNLOAD FIETSROUTE ZUID-HOLLAND

Route informatie van REiSREPORT
Meijendel, duinen en strand

Meijendel, duinen en strand

De Meijendel is een duingebied bij Katwijk en Wassenaar, dat onderdeel is van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Het startpunt is Boerderij Meyendel, dat naast het bezoekerscentrum ligt. Het eerste deel van de fietsroute gaat dwars door de duinen, dat geeft je meteen een heerlijk vakantiegevoel. Stap even af bij een uitkijkpunt voor een mooi uitzicht over het hele duingebied.

Bij knooppunt 41 kun je eerst nog even links afslaan voordat je naar knooppunt 43 fietst. Op nog geen vijf minuten fietsen ben je dan namelijk op het strand.

Meijendel, duinen en strand
Wassenaar

Wassenaar

Bij knooppunt 47 fiets je de sjieke plaats Wassenaar binnen. Aan je rechterzijde zie je de ingang van attractiepark Duinrell. De fietsroute gaat dwars door het dorp, waar je uiteraard kunt afstappen voor een drankje bij een van de restaurants. De dorpskern van Wassenaar is klein en voelt knus aan. Eenmaal het centrum uit, fiets je langs vele landgoederen en buitenplaatsen.

Wassenaar
Kasteel Duivenvoorde

Kasteel Duivenvoorde

Tussen knooppunt 88 en 82 staat het statige Kasteel Duivenvoorde, waarvan de bouw teruggaat tot in de 13e eeuw. Bijzonder is dat het kasteel met inboedel tot 2019 altijd in familiebezit is gebleven. Je kunt er heerlijk wandelen en uiteraard is een bezoek aan het kasteel zelf ook de moeite waard. Bij dit kasteel vind je restaurant Hof Van Duivenvoorde, waar je in de tuin kunt genieten van een lekker drankje met stuk taart of lekkere lunch. 

Kasteel Duivenvoorde
Den Haag en Scheveningen

Den Haag en Scheveningen

Je fietst vervolgens Den Haag binnen, waar je nog een bezoek kunt brengen aan het indrukwekkende Louwman Museum (knooppunt 33). De plek met een van de mooiste collecties automobielen ter wereld. Maar verderop passeer je nog meer indrukwekkends. Je fietst namelijk door het Haagse Bos, waar Huis ten Bosch is gevestigd. De verblijfplaats van de Koning en zijn gezin.

 

Via het centrum van Den Haag, waar je ook nagenoeg langs het Binnenhof fietst, kom je uiteindelijk uit in Scheveningen. Tijd om even uit te rusten op het strand. En alhoewel je hierna nog een paar kilometer voor de boeg hebt, is het de ideale plek om met een drankje, hapje en de voetjes in het zand alvast te genieten van een mooie fietsronde.

Tip: Je zit heerlijk bij strandtent Hart Beach of Bora Bora!

Den Haag en Scheveningen
Wil jij ook comfortabel op pad met een e-bike?

Wil jij ook comfortabel op pad met een e-bike?

Met een e-bike gaat er een wereld voor je open. Ben jij ook van plan een e-bike te kopen? Profiteer nu van een gratis grotere accu bij aankoop van een Batavus Finez of Altura e-bike. Met deze accu leg jij moeiteloos langere afstanden af. Profiteer van een voordeel tot wel €200,-.

 

Bekijk de actie

Wil jij ook comfortabel op pad met een e-bike?