Op pad met de Batavus Cura zorgfiets

2 juli 2020, Nieuwerkerk aan de IJssel - Minder reistijd en meer tijd voor de cliënt, dát zijn belangrijke redenen waarom zorgorganisatie Vierstroom Zorg Thuis de medewerkers in de wijkverpleging een elektrische zorgfiets aanbiedt. De e-bike heeft ook voordelen voor het milieu en bevordert de vitaliteit van de medewerkers. De eerste 18 elektrische leasefietsen zijn uitgereikt aan medewerkers van de wijkteams in Nieuwerkerk aan den IJssel.  

 

 

De zorgmedewerkers kunnen zich dankzij de Batavus e-zorgfiets snel en flexibel in de wijk verplaatsen. Uit een interne test bleek dat zij daardoor maar liefst 11,5% reistijd bespaarden. “Dat is waardevolle tijd die heel goed aan zorgtaken en aandacht voor cliënten besteed kan worden.” Aan het woord is Susan Veenhoff, directeur van Vierstroom Zorg Thuis. “Tegelijkertijd zien we dat de e-bike ervoor zorgt dat medewerkers gemiddeld 60% meer fietsten. Dat is goed voor het milieu en komt de vitaliteit en tevredenheid van onze medewerkers ten goede. We zijn trots om dit aan onze 700 medewerkers aan te kunnen bieden.” Ook andere zorgorganisaties hebben interesse in de zorg e-bike.

 

Batavus e-zorgfiets

Vierstroom Zorg Thuis ging hiervoor de samenwerking aan met Accell, fabrikant van merken als Batavus, Sparta en Koga. Speciaal voor Vierstroom is de Batavus Cura samengesteld. Een passende naam, want Cura betekent godin van de zorg. De zorgfiets is een licht model fiets met een krachtige motor en mooie accessoires die bijdragen aan het gebruiksgemak in de zorg. Dankzij de grote accu is het niet nodig om onderweg op te laden. Verder heeft de e-bike een smartphonehouder op het stuur, een stevige standaard en een handig slot.

 

Een extra stimulans om de fiets in te zetten was de nieuwe leasefietsregeling die per 1 januari werd ingevoerd. Deze regeling maakt het administratief eenvoudiger om de fietsen te leasen, inclusief onderhoud, verzekering en pechhulp. Fietsvoordeelshop.nl is de operationele partner en staat garant dat de medewerkers van Vierstroom Zorg Thuis altijd mobiel zijn.

 

Fietsambassadeur
Vierstroom Zorg Thuis is één van de fietsambassadeurs voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De fietsambassadeurs zijn bedrijven van verschillende grootte uit diverse sectoren. Zij  stimuleren het fietsen actief onder hun medewerkers. Omdat het fietsen gezond is, helpt tegen files en bijdraagt aan een schone atmosfeer draagt ook het Kabinet een steentje bij, door te investeren in onder meer extra snelfietsroutes en fietsenstallingen.