Fiets van het jaar 2016: de Batavus Quip!

De Batavus Quip is Fiets van het Jaar 2016! Dit werd bekendgemaakt tijdens het Tweewieler Retail Trends congres op 4 april 2016. 

 

Wederom is er een Batavus fiets uitgeroepen tot Fiets van het Jaar. Nadat de Zonar in 2015 Fiets van het Jaar werd, vallen we nu in de prijzen met de stadsfiets Quip. “Het is Batavus gelukt een trendy fiets te maken voor dagelijks fietsverkeer. De Quip heeft zeer prettige rijeigenschappen. Naast functionaliteit heeft Batavus wederom een statement gemaakt met dit opvallend design voor het urban segment. De stadfiets heeft een concurrerende prijsstelling en het materiaalgebruik is lovenswaardig,” aldus de vakjury in het kort over de Batavus Quip.

 

Menno Visser, commercieel directeur van Batavus, is trots. “We zijn heel erg blij dat voor het tweede jaar op rij één van onze Batavus modellen in de prijzen is gevallen. De Fiets van het Jaar 2016 is een prachtige award om te winnen. Met deze prestigieuze prijs gaan we vol vertrouwen het komende fietsseizoen tegemoet!”

 

Quip: robuuste fiets met uitgesproken design

Vorig jaar werd de Quip al erkend als Goed Industrieel Ontwerp en is de fiets ook bekroond met de GIO Special Award for Excellence in de categorie Originaliteit. Hiermee werd Batavus wederom als enig fietsmerk bekroond met één van de vijf Special Awards die jaarlijks worden uitgereikt aan de meest onderscheidende inzendingen.

 

De Batavus Quip is een opvallend model met onderbroken zitbuis, hoge velgen en een voordrager. Deze is extra smal, zodat de Quip in een vol fietsenrek past. Moet een fietser veel vervoeren, dan is het ook mogelijk om de drager te verbreden. De fiets is verkrijgbaar in mat zwart, mat oker en mat paars.

 

Fiets van het Jaar 2016: uitgebreid juryrapport

Het uitgebreide commentaar van de RAI Vereniging over de Batavus Quip, Fiets van het Jaar 2016: "De Batavus Quip is een trendy fiets geschikt voor het dagelijks fietsverkeer. Er is niet alleen gedacht aan de functionaliteit, speciale aandacht is besteed aan het design. In het oog springend zijn de hoge velgen in trendy kleuren. Het frame is voorzien van een uniek anti-diefstalnummer. De zitbuis is onderbroken en geeft de fiets een stoer uiterlijk. Een bijzonder onderdeel is de praktische voordrager die extra smal is. Dit vergemakkelijkt het plaatsen van de Quip in een fietsenrek. Bijkomend voordeel is dat de drager eenvoudig te verbreden is hetgeen montage van manden en kratten mogelijk maakt.

 

De jury roemt de rijeigenschappen van de Batavus Quip. De Quip heeft een prettig en toegankelijk fietskarakter. Naast functionaliteit heeft Batavus wederom een statement gemaakt met dit opvallend design voor het urban segment. De stadsfiets heeft een concurrerende prijsstelling en het materiaalgebruik is lovenswaardig."

 

Fiets Awards

De Fiets van het Jaar verkiezing maakt deel uit van de Fiets Awards. Het initiatief van RAI Vereniging is een onderdeel in het programma van het Tweewieler Retail Trends congres. De Fiets Awards worden georganiseerd door RAI Vereniging met als doel de fietsindustrie te stimuleren tot productvernieuwing. De onafhankelijke vakjury’s van beide verkiezingen bestaan uit deskundigen op het gebied van fietsen, innovatie en industrieel ontwerp. Oogmerk is om nieuwe, innovatieve fietsen, accessoires en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht van het publiek te brengen.