Elly overhandigt oude brief aan Batavus

Batavus verraste fietsfan Elly Verdiesen uit Heesch vandaag met een VIP-dag in Experience Center De Fietser in Ede. Dit volgt op een schenking van een oude brief uit 1952 van Elly aan Batavus. Ter gelegenheid van de geboorte van haar en haar zusje, een tweeling, op 9 oktober 1952 schreef Batavus een felicitatiebrief op een handtypemachine aan haar ouders. De brief met foto’s wordt aan het Batavus museum in Heerenveen geschonken.

 

 

Haar ouders hadden een winkel in het Brabantse Drunen, waar fietsen, schaatsen, kinderwagens maar ook potten en pannen, kachels en haarden werden verkocht. Elly vond ‘een ontroerende brief uit die tijd die blijk geeft van een goede band tussen leverancier en dealer’, aldus Elly. Ze is het Batavus merk altijd trouw gebleven. Eerst een rode Batavus communiefiets daarna een blauwe Batavus brommer en vervolgens een blauwe Batavus Cibola met 24 versnellingen voor de verre fietsvakanties.

 

In oktober wordt ze 70 en ze is voor het eerst in haar leven op zoek naar een elektrische fiets. Voor ons een goede reden om haar te verrassen met een VIP-dag bij Experience Center De Fietser in Ede. Hier is een uitgebreide Batavus wereld, waar ze alle modellen kan bekijken en zelfs kan berijden. Ze heeft uiteindelijk gekozen voor de Batavus Dinsdag E-Go® vanwege de geweldige rijeigenschappen en de uitstraling van de fiets. Uiteraard lieten we haar niet met lege handen naar huis gaan. Alvast voor haar verjaardag ontving ze fietstassen voor haar nieuwe elektrische fiets. We wensen haar daar veel fietsplezier en vele veilige en comfortabele kilometers mee. 

Meer nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste Batavus producten en het laatste Batavus nieuws? Schrijf je dan nu in!