Elektrische fiets van Batavus ontvangt erkenning ‘Goed Industrieel Ontwerp’

Finez E-go® Power Exclusive’ van Batavus is erkend met de ‘Goed Industrieel Ontwerp’ kwaliteitsstempel

Heerenveen 14 oktober 2019 De veelbelovende elektrische fiets ‘Finez E-go® Power Exclusive’ van Batavus is erkend met de ‘Goed Industrieel Ontwerp’ kwaliteitsstempel. Dit betekent dat de fiets te zien zal zijn op de Dutch Design Week van 19 t/m 27 oktober in Eindhoven.

 

Bij de Finez E-go® Power Exclusive staat comfort voorop. Dit heeft geresulteerd in een onderhoudsvrije en zeer complete elektrische fiets met riemaandrijving. De geïntegreerde accu zorgt ervoor dat je bijna niet ziet dat je op een e-bike rijdt. Het stabiele frame met lage instap is in samenwerking met de TU Delft ontwikkeld, wat heeft geleid tot de meest optimale rijbeleving. De gebruiker is extra goed zichtbaar dankzij de nieuwe, dynamische dagrijverlichting met V-Light. De V-Light technologie werkt met twee heldere laserstralen die een groot lichtoppervlak projecteren. De kleur, vorm en breedte van de geprojecteerde ‘V’ is afgestemd om een optimale veiligheidszone rond de fiets te creëren. De krachtige middenmotor van Bosch geeft ondersteuning wanneer het nodig is.

 

Op 21 oktober kent een vakjury zes Special Awards toe aan de meest onderscheidende inzendingen op elk van de zeven beoordelingscriteria, dat wil zeggen respect, functionaliteit, ergonomie, vormgeving, originaliteit, effectiviteit en materiaalgebruik. Vanaf de opening op 19 oktober kunnen bezoekers aan de Dutch Design Week hun stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp. Op 27 oktober wordt bekend gemaakt welk erkend ontwerp de publieksprijs heeft gewonnen. 

Dutch Design Week is het grootste design evenement in Noord-Europa en presenteert concepten van meer dan 2.600 ontwerpers aan ruim 355.000 bezoekers van over de hele wereld.

Meer nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief