Batavus zet in op innovatie met de Bryte en de HoloLens

Voor de ultieme fietsbeleving komt Batavus met de Bryte. Dit model, dat is ontwikkeld met oog voor detail en luxe, heeft een edgy, strak frame-ontwerp met geïntegreerde design kabeldoorvoer achter het balhoofd.

 

Batavus Bryte via de HoloLensBatavus Bryte: licht, strak én comfortabel

Door de geïntegreerde kabeldoorvoer achter het balhoofd is de wirwar aan kabels rondom het stuur verleden tijd. De Bryte is synoniem voor licht, wendbaar en comfortabel: de fiets is voorzien van een monoshock verende voorvork, hydraulische velgremmen en 8 versnellingen. Ook stuurt de Bryte strak en sportief en heeft hij een sterke Batavus Aerflow koplamp met een lichtopbrengst van 30 lux.

 

De Bryte als hologram via de HoloLens te zien

Op 2 en 3 oktober laat Batavus haar nieuwe collectie zien tijdens de Open Dagen voor fietsdealers in De Fietser in Ede. Dit nieuwe model is dan waarschijnlijk nog niet in levenden lijve te zien. En tóch kunnen bezoekers al kennis maken met de Bryte, maar dan virtueel, als hologram! Digital media bureau Snakeware, dat de primeur had in Nederland om de Microsoft HoloLens te introduceren, heeft voor Batavus een speciale demo ontwikkeld voor de introductie en presentatie van de Bryte. Het is de eerste keer dat een productlancering in Nederland op deze manier plaatsvindt en we zijn trots op deze samenwerking met het Friese Snakeware uit Sneek.

 

“We hebben een heel gedetailleerd augmented model van de Batavus Bryte kunnen creëren,” vertelt Ate van der Meer, Marketing & Sales Director van Snakeware. “Geloof me, dat is echt een wauw-ervaring.”

 

Naast de Open Dagen voor Batavus dealers zijn de Bryte en de HoloLens te bewonderen op donderdag 29 september tijdens de Dag van de Innovatie in Drachten.

 

Over de Microsoft HoloLens

De HoloLens, de revolutionaire mixedreality-bril van Microsoft, is na de Google Glass het nieuwste gadget op het gebied van augmented reality. Daarbij ziet de kijker een beeld van de werkelijkheid waaraan 3D elementen, in dit geval de Bryte, zijn toegevoegd.


De HoloLens maakt een andere manier van beleven, samenwerken en samenspelen mogelijk. Zo is het niet ondenkbaar dat Batavus op termijn middelen als een HoloLens gaat gebruiken in haar R&D proces om nog efficiënter te kunnen ontwikkelen.

 

Update 12.10: De Batavus Bryte is erkend als Goed Industrieel Ontwerp 2016!

Meer nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste Batavus producten en het laatste Batavus nieuws? Schrijf je dan nu in!