Batavus Quip en CNCTD. E-go® genomineerd voor Fiets Awards 2016

De Batavus Quip is genomineerd voor Fiets van het Jaar 2016. Daarnaast maakt de CNCTD. E-go® kans op de titel ‘E-bike van het Jaar 2016’. Tijdens het Tweewieler Retail Trends congres op 4 april 2016 worden de winnaars gekozen.


Menno Visser, commercieel directeur van Batavus, is trots. “We zijn heel erg blij dat maar liefst twee van onze Batavus modellen opnieuw kans maken op een prijs. ‘Fiets van het Jaar’ is een prachtige award om te winnen! We hebben het vorig jaar al mogen ervaren met de Zonar die tot Fiets van het Jaar 2015 is verkozen. Het zou fantastisch zijn om het dit jaar nog een keer over te mogen doen.”

 

Quip: robuust model

De Quip is een nieuw model met een opvallend frame, hoge velgen en een voordrager. Deze is extra smal, zodat de Quip in een vol fietsenrek past. Moet een fietser veel vervoeren, dan is het ook mogelijk om de drager te verbreden. De fiets is verkrijgbaar in mat oker, mat zwart en mat paars.


Vorig jaar werd de Quip al erkend als Goed Industrieel Ontwerp en is de fiets ook bekroond met de GIO Special Award for Excellence in de categorie Originaliteit. Hiermee werd Batavus wederom als enig fietsmerk bekroond met één van de vijf Special Awards die jaarlijks worden uitgereikt aan de meest onderscheidende inzendingen.

 

 

CNCTD E-go®: transportfiets nu ook als e-bike

De CNCTD. E-go® was al verkrijgbaar als gewone fiets. De meest ideale transportfiets is sterk en veilig en dat is de CNCTD. ten voeten uit. De jongere doelgroep hoeft zich geen zorgen te maken over het design: de fiets heeft een stoere styling en is verkrijgbaar in zwart mat. Voor dames is er ook een blauw model met rode accenten. De fiets is voorzien van een Selle Royal Drifter zadel en dankzij de Jumbo tweepootstandaard blijft de fiets overeind staan. De CNCTD. e-bike is voorzien van het Emotion Entry systeem en biedt keuze uit twee accu’s: 300 en 400 Wh.

 


Fiets Awards

De Fiets van het Jaar en E-bike van het Jaar verkiezingen maken deel uit van de Fiets Awards. Het initiatief van RAI Vereniging is een onderdeel in het programma van het Tweewieler Retail Trends congres. De onafhankelijke vakjury’s van beide verkiezingen bestaan uit deskundigen op het gebied van fietsen, innovatie en industrieel ontwerp.

Meer nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste Batavus producten en het laatste Batavus nieuws? Schrijf je dan nu in!