Batavus doet opnieuw mee met de HomeRide

In 2015 zijn we gestart met de sponsoring van het Ronald McDonald Kinderfonds. Als onderdeel hiervan hebben wij vorig jaar voor het eerst deelgenomen aan de HomeRide. Dit vonden we zo'n succes dat wij ook in 2016 met een wielerteam deelnemen aan de HomeRide van het Ronald McDonald Kinderfonds.

 

 

We zetten ons daarmee in voor het goede doel en hopen met deze wielertocht minimaal € 10.000 in te zamelen. Met het geld wordt de afstand tussen ouders en zieke kinderen verkleind: in een van de Ronald McDonald huizen hebben kindjes altijd hun ouders dichtbij.

 

Ons team fietst op 25 en 26 juni 2016 non-stop van Maastricht, via Essen in Duitsland, naar Groningen. In estafettevorm leggen we 500 kilometer binnen 24 uur af om geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen. Als sponsor zijn we nauw betrokken bij het Ronald McDonald Kinderfonds. Menno Visser, commercieel directeur van Batavus: “We steunen het Kinderfonds omdat hun merkwaarden nauw aansluiten bij ons als familiemerk. Onze pay-off is ‘Samen uit. Samen thuis.’ en Ronald McDonald zorgt er met haar huizen voor dat familieleden ook in moeilijke tijden samen kunnen zijn. De HomeRide is een fantastisch evenement om hier aandacht voor te vragen. Dit jaar worden we hierin ook gesteund door onze zusterbedrijven KOGA en Juncker Bike Parts, die de fietsen en kleding ter beschikking hebben gesteld.”

 

 

Inzamelingsacties HomeRide

Om geld in te zamelen, organiseren we in de komende periode verschillende acties voor de HomeRide. Deze acties staan binnenkort op de actiepagina van HomeRide. Het Kinderfonds kan alle hulp goed gebruiken, dus elke bijdrage wordt gewaardeerd. Met het geld dat alle deelnemers tijdens afgelopen HomeRide-edities hebben opgehaald, heeft het Ronald McDonald Kinderfonds meer dan 10.000 overnachtingen gerealiseerd.

 

 

Batavus en de maatschappij

Batavus zet zich graag in voor een betere wereld. Niet alleen door kritisch te kijken naar ons dagelijks doen en handelen. Maar ook door specifieke organisaties en goede doelen te ondersteunen. Hier kun je er meer over lezen. 

Meer nieuws
15-4-2016

Meld je aan voor onze nieuwsbrief