De juiste framemaat van een moederfiets

Voordat we je helpen met de juiste framemaat, is het belangrijk om te weten wat een framemaat precies inhoud. De framemaat van een fiets is de hoogte van het frame van je fiets (in centimeters). Deze hoogte meten we vanaf het hart van de trapas, tot aan het punt waar de zadelpen uit het frame komt.

 

De juiste framehoogte van een moederfiets is erg belangrijk. Op het moment dat jij lekker zit, kunnen jij en je kind optimaal genieten van de rit. Er zijn moeders die graag beide voeten op de grond willen hebben om goed stevig stil te staan en er zijn moeders die het fijn vinden om met de bal van hun voet op de grond te staan. Je hoort het al; hoe hoog (of laag) je op de moederfiets zit is erg persoonlijk, maar hier is wel de juiste framemaat voor nodig!

Welke framemaat heb ik nodig voor mijn moederfiets?

Welke framemaat heb ik nodig voor mijn moederfiets?

Vraag jezelf af wie er op de moederfiets gaat rijden. Vaders kunnen namelijk ook prima op een moederfiets rijden. Waarschijnlijk heb je te maken met het feit dat de ene persoon wat langer is dan de andere persoon. Let hier dus op tijdens het bepalen van je framemaat. 

 

Tip van Batavus! Gaan zowel jij als je partner op de moederfiets rijden en verschillen jullie in lengte? Kies dan de juiste framemaat die bij de kortste persoon past, oftewel; de laagste framemaat. Een lagere framemaat kan namelijk nog aangepast worden door het stuur en zadel omhoog te stellen. Zo kunnen zowel moeders als vaders optimaal genieten van een mamafiets!

 

Wil je meer informatie over de framemaat? Lees dan meer over de juiste framemaat van je fiets. Heb je nog moeite met het bepalen van de framemaat? Ga dan eens langs een Batavus dealer bij jou in de buurt.

Welke framemaat heb ik nodig voor mijn moederfiets?
Belangrijk: afstand tussen stuur en zadel

Belangrijk: afstand tussen stuur en zadel

Zorg voor voldoende afstand tussen het stuur en het zadel van de mamafiets, zeker als je van plan bent om een kinderzitje aan het stuur te bevestigen. Die afstand is niet alleen nodig om je kind prettig te kunnen vervoeren, maar komt ook nog eens goed van pas als je zelf zwanger bent en die ruimte goed kan gebruiken.

Belangrijk: afstand tussen stuur en zadel
Moederfiets of elektrische mamafiets testen?

Moederfiets of elektrische mamafiets testen?

Neem je kinderen mee en kom eens een moederfiets proberen bij je lokale Batavus dealer. Handig, want je weet meteen of het de juiste fiets is voor jouw wensen. Wil je een kinderzitje proberen? Geen probleem, vraag het gewoon. De Batavus dealer weet precies wat hij moet doen om jou de perfecte mamafiets te bezorgen. Maak snel een afspraak bij een dealer in jouw buurt of maak een afspraak in ons testcentrum De Fietser in Ede.

Moederfiets of elektrische mamafiets testen?

In deze video van de serie Batavus Helpt leggen we je uit hoe je zelf de framemaat van een fiets kan bepalen. Wil je persoonlijk professioneel advies, neem dan altijd contact op met je Batavus dealer. Die weet precies welke framemaat het beste bij jou en je gezin past!

Toon meer