Batavus Tipt: alles over het nieuwe Bosch Smart systeem

Al jarenlang kennen we Bosch van haar krachtige motoren, accu’s en display op e-bikes. Bosch introduceerde afgelopen jaar het Bosch Smart Systeem – ook wel bekend als Bosch BES3 – waarbij zij de fietservaring ‘smart’ maken. Wij vertellen je alle ins en outs over dit systeem en wat het voor jouw fietservaring betekent.  

Wat is het Bosch Smart systeem?

Laten we beginnen bij het begin. Het gehele Bosch Smart systeem bestaat uit: de motor, de bedieningseenheid (waar je je e-bike mee bedient), het display en de accu. De e-bike flow app is nieuw en verbindt alle onderdelen met elkaar.

 

Slimme en krachtigere motor
De vernieuwde Performance Line SX middenmotor van Bosch is een stuk krachtiger dan zijn voorganger. Hij ondersteunt met maximaal 85 Nm. Simpel uitgelegd: het is de meest krachtige en de meest compacte motor die Bosch tot nu toe ontwikkeld heeft. Hij is ook nog eens volledig verbonden met de andere onderdelen van je e-bike. Deze motor vind je op de Batavus Finez E-go Power Sport en op de Batavus Finez E-go Power Exclusive Plus en geeft je extra power. Fiets vol energie nieuwe avonturen tegemoet!  

 

Rij verder dan ooit tevoren 
Alle Batavus fietsen met BES3 systeem hebben een accu in het frame. Nieuw zijn de accu’s met een capaciteit van 750 Wh. Hiermee rijdt je langere afstanden en hoef je je accu minder vaak op te laden. Dat scheelt!

 

Alles bij de hand met de e-bike flow app

Met de Bosch eBike Flow-app verbind je jouw fiets met je smartphone. In deze app lees je alle gegevens over jouw elektrische fiets af. Bijvoorbeeld hoeveel jouw accu nog opgeladen is en hoeveel kilometer je nog kunt fietsen. Ook kun je je onderhoudsgeschiedenis bijhouden. Zo heb je al je gegevens rondom jouw fiets op één plek. 

 

Trappen maar! Ga op pad met de routeplanner

Navigeer met de routeplanner eenvoudig naar jouw bestemming. De app houdt automatisch jouw ritten bij en geeft je informatie over jouw fietsgedrag. Ook kun je de app koppelen met bekende apps als Komoot of Strava om al je ritten bij te houden. 

 

Beter beschermd tegen diefstal

Ook bescherm je je e-bike beter tegen diefstal doordat je je fiets op slot kunt zetten met je smartphone. Wanneer je terug komt bij je fiets en weer wilt gaan fietsen, zet je met je smartphone eenvoudig de motorondersteuning weer aan. Wordt je e-bike over een afstand verplaats, dan ontvang je een melding op je smartphone en kun je de locatie van je e-bike volgen.

 

 

 

Bekijk in deze video alles over de e-bike flow app. 

 

Vind eenvoudig je e-bike terug

Alle Batavus-Finez BES3 fietsen zijn uit te breiden met een GPS module. Activeer vervolgens de Flow+ optie in de app en je e-bike heeft een alarmfunctie en een trackingfunctie. Zo weet je altijd waar je fiets is. Waar had je ‘m ook alweer geparkeerd in die overvolle fietsenstalling 😉? Als je e-bike over een afstand wordt verplaatst, ontvang je een melding op je smartphone en kun je de locatie van je fiets volgen. En in het geval van diefstal stel je eenvoudig een document op met alle belangrijke gegevens over je e-bike. 

 

*We adviseren je wel om naast eBike lock ook altijd je fiets nog op slot te zetten en eventueel een extra kettingslot te gebruiken.

Volledig in controle tijdens jouw fietstocht

De Finez E-go Power Exclusive Plus BES3 beschikt over het Kiox display. Deze staat automatisch in verbinding met de eBike flow app. Rijgegevens, navigatie, actieradius, snelheid, tijd en rijmodus; op het Kiox display lees je al je ritgegevens gemakkelijk af tijdens jouw fietstocht. Ook ontvang je pro-actief schakeladvies zodat je altijd in de juiste versnelling fietst. Ook krijg je inzicht in je remprestaties en verbeter je zo je remgedrag. 

 

Een andere optie is de Bosch SmartphoneGrip: bevestig de SmartphoneGrip op het stuur, plaats je smartphone erop en ga op weg. Onderweg wordt je smartphone opgeladen.

 

Ervaar het Bosch Smart systeem zelf

Je vindt het Bosch Smart systeem op onze nieuwe Batavus Finez-fietsen en Batavus Altura-modellen. Ervaar zelf het Bosch Smart systeem tijdens een testrit in het Batavus Experience Center of bij een Batavus fietsenwinkel bij jou in de buurt.

 

Wil je meer weten over het Bosch Smart Systeem en alle onderdelen? Lees dan verder op de website van Bosch.