Batavus Tipt: alles over het MIK-systeem voor fietsaccessoires

Je fiets is een echte alleskunner: je komt ermee van A naar B en je kunt er letterlijk alle kanten mee op. Je neemt vaak ook boodschappen, kinderen of je hond mee op je fiets. Deze kun je kwijt in allerlei fietsaccessoires, zoals een fietstas of een kinderzitje. Een deel van de Batavus-collectie is uitgerust met het MIK-systeem. Dit syteem is verwerkt in de bagagedrager. Met dit slimme systeem wissel je in een mum van tijd van fietsaccessoires. Klik eenvoudig op je drager wat je nodig hebt, van (honden)fietsmand tot kinderzitje – zonder gereedschap te gebruiken. 

Het verschil tussen MIK en MIK HD

Er zijn twee soorten MIK-systemen: MIK en MIK HD. We leggen je graag de verschillen uit.

 

MIK is het basissysteem. Hiermee bevestig je verschillende accessoires zoals fietstassen, manden en andere accessoires eenvoudig en snel op je fiets. Dit alles zonder gedoe met gereedschap. Of je nu een stadse fietser bent of een drukke ouder of een mix van beide, je kunt je fiets hiermee aanpassen naar jouw behoefte. MIK vind je bij Batavus op de Batavus Altura, Batavus Dinsdag en de Batavus Fonk.  

 

Let er wel op dat het accessoire dat je wilt bevestigen een MIK Adapter Plate heeft. Andere accessoires maak je MIK ready met een Adapter Plate. Informeer ernaar bij jouw fietsenwinkel.   

Klaar voor het zwaardere werk met MIK HD

De HD bij MIK HD staat voor ‘Heavy Duty’, oftewel zware belasting. Deze MIK HD bagagedragers zijn extra sterkte bagagedragers en kunnen een gewicht aan tot 27 kilo. MIK HD vindt je op de Batavus Mambo en alle Batavus Finez fietsen.

 

De Batavus Mambo kan - als deze een extender heeft - zelfs 35 kilo aan bagage aan. 

 

Wil je weten of jouw Batavus fiets MIK HD heeft? MIK herken je eenvoudig aan het MIK HD logo op de achterdrager.

Toon meer

Fietsen met MIK uitproberen?

Wil je meer weten over fietsen met MIK en over de mogelijkheden? Onze fietsexperts in het Batavus Experience Center kunnen je er alles over vertellen. Hier kan je alle Batavus fietsen met MIK zien en ook allerlei accessoires uitproberen. Of ga voor een gericht advies naar een Batavus fietsenwinkel bij jou in de buurt.  

Toon meer

Batavus fietsen met MIK