5 keer tips om te genieten van jouw fietstocht in de herfst

De bladeren verkleuren, de dagen worden weer korter en de zon laat zich nog regelmatig zien: de herfst is in aantocht! Een van de mooiste seizoenen waarbij je nog heerlijk van een fietstochtje kunt genieten. We geven je 5 tips om optimaal voorbereid te zijn en te genieten van jouw fietstocht in de herfst.

1. Kleed je op verschillende weersomstandigheden

In de herfst kan het qua weer nog alle kanten op gaan. Van lenteachtig warm tot winterkoud. Dagen met regen en zon wisselen elkaar af. De oplossing? Laagjes, laagjes en nog meer laagjes.

 

Denk aan een t-shirt of shirt met lange mouwen van dunne stof met een jasje erover. En vergeet niet om een regenjas mee te nemen. Zo ben jij klaar voor alle weersomstandigheden.

2. Vermijd gevallen bladeren

De herfst is het natste seizoen van het jaar. In combinatie met vallende bladeren kan dit glibberige situaties opleveren. Ze kunnen het fietspad net zo glad maken als sneeuw. Fiets je toch door de bladeren? Let dan op dat je niet remt in bijvoorbeeld een bocht waar ze liggen of wanneer je onverwachte stuurbewegingen maakt. Geef je banden in de herfst ook wat extra aandacht en check of er nog voldoende profiel op zit.

 

Toon meer

3. Zorg voor goede verlichting

Het is donker in de ochtend en in de avond valt de schemer steeds vroeger. Check voordat je vertrekt je verlichting en zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent. Met Batavus V-Light ben je nog beter zichtbaar voor achteropkomend verkeer. Batavus V-Light is een rood licht in de vorm van een V, dat vlak achter je op de grond te zien is. V-light zit op de e-bikes van DinsdagFinez en de Fier bakfiets.

 

4. Schoonmaakbeurt voor je remmen

Goede remmen zijn uiteraard belangrijk. Maar in de herfst worden de remmen extra snel vies door modder en herfstbladeren. Check periodiek of je remmen nog steeds goed werken en geef ze een extra schoonmaakbeurt na een fietstocht.

 

5. Plan een onderhoudsbeurt voor de herfst

Wil je zeker weten dat je fiets of e-bike helemaal klaar is voor de herfst? Ga dan naar een fietsenwinkel bij je in de buurt voor een onderhoudsbeurt. Dan ben je weer helemaal klaar om te genieten van mooie tochtjes in de herfst!

Toon meer

Bekijk onze collectie