Plaats van de motor in de e-bike

De plaats van de motor is van invloed op het rijgedrag van de e-bike. Achterwielaandrijving geeft je bijvoorbeeld 'een duwtje in de rug'. Voorwielaandrijving voelt iets meer of je 'voortgetrokken' wordt.

 

Achterwielmotor

De naam zegt het al: deze motor zit in het achterwiel, het wiel dat de elektrische fiets aandrijft. Een achterwielmotor zorgt zodoende voor een natuurlijke rijbeleving, want ook in een 'normale' fiets drijft het achterwiel de fiets aan. De motor geeft je dus als het ware een duwtje in je rug. Als je vaak in heuvelachtig gebied fietst, is een fiets met een motor in het achterwiel prettig.

 

Daarnaast zijn de achterwielmotoren van Batavus altijd geluidloos en beschikt een elektrische fiets met motor in het achterwiel over een derailleur, zodat je licht trapt en veel keuze hebt voor de juiste versnelling.

 

Een Batavus e-bike met een achterwielmotor is altijd voorzien van ION®-technologie en een derailleurversnelling.

 

Middenmotor

Ben je vooral op zoek naar stabiel rijgedrag? Een middenmotor zit op de trapas (in het midden van het frame) en zorgt door het lage zwaartepunt voor een goede balans en gewichtverdeling in de elektrische fiets. Bovendien is het makkelijker om zelf een band te plakken of te verwisselen omdat de motor niet in het wiel zit. Een middenmotor is niet geluidloos, vanwege de tandwielen in de motor.

 

Een Batavus e-bike met een middenmotor kan voorzien zijn van zowel een naaf- als derailleurversnelling. Onze e-bikes met middenmotor zijn voorzien van BOSCH-technologie of Yamaha technologie. Deze motoren geven een krachtige ondersteuning. Een middenmotor is door zijn kracht en techniek uitermate geschikt voor heuvels en bergen.

 

Voorwielmotor

Wil je weinig onderhoud en kunnen schakelen als je stilstaat? Dan is een motor in het voorwiel praktisch. Wanneer de motor in het voorwiel zit, heb je het gevoel alsof je wordt voortgetrokken. Met de motor in het voorwiel is er ruimte om in het achterwiel een versnellingsnaaf te monteren. In combinatie met een dichte kettingkast levert dat een onderhoudsvriendelijke fiets op. 

 

Doordat de motor in het voorwiel zit, blijf je bovendien goed in balans. Een aantal voorwielmotoren van Batavus is altijd geluidloos. Enkele andere voorwielmotoren kunnen iets geluid maken door de tandwielen. Deze motoren zijn geluidsarm.

 

Een Batavus e-bike met een voorwielmotor is altijd voorzien van E-go®-technologie en een naafversnelling (7 of 8 versnellingen).

Meld je aan voor onze nieuwsbrief