Batavus Helpt

Batavus Helpt je bij al je vragen over elektrische fietsen. Heb je hulp nodig bij de aanschaf van je nieuwe elektrische fiets of wil je gewoon wat meer informatie over het onderhoud van je fiets? In deze serie leggen we het je graag uit. Lees hieronder alle onderwerpen waar Batavus je voorziet van handige tips!

Kooptips Elektrische Fiets

Waar moet ik op letten bij het kopen van een elektrische fiets?

Als je van plan bent om een elektrische fiets te kopen, komt er plotseling erg veel informatie op je af. Er worden moeilijke termen benoemd terwijl jij misschien nog helemaal niet thuis bent in de wereld van de elektrische fietsen. Om daar verandering in te brengen, hebben we hier wat tips voor je om op te letten tijdens de aanschaf van je nieuwe, of vervangende e-bike!

 

Lees meer over de tips bij het kopen van een elektrische fiets

Het berekenen van de juist framemaat

De juiste framemaat

De framemaat van een fiets is de hoogte van het frame van je fiets (in centimeters). Deze hoogte meten we vanaf het hart van de trapas, tot aan het punt waar de zadelpen uit het frame komt. Dit klinkt allemaal behoorlijk ingewikkeld, maar wij kunnen het een stuk makkelijker voor je maken!

 

Lees meer over het berekenen van je framemaat.

Hoe werkt een elektrische fiets?

Hoe werkt een elektrische fiets?

Een elektrische fiets is in feite niets anders dan een ‘normale’ fiets. Het heeft een frame, stuur, zadel, versnellingen, twee wielen en je kan erop rijden door kracht te zetten op de pedalen. Het verschil bij een elektrische fiets zit ‘m in de motor die in de fietst is gebouwd. De plaatsing van de motor van een elektrische fiets kan per fiets verschillen.

 

Lees meer over hoe een elektrische fiets werkt.

 

Wat is de actieradius van mijn elektrische fiets?

Misschien fiets je vaak kleine stukjes, naar de supermarkt, naar de crèche, naar je familie die ook in de buurt woont en je werk ligt ook op maar 10 km afstand. Dan hoef je je niet zo druk te maken over hoe ver je op een volle accu kunt fietsen; je kunt hem toch steeds tussendoor opladen. Maar heb je echt een goed voornemen en wil je die 30 km naar je werk elke dag gaan fietsen en graag nóg langere tochten maken in het weekend? Dan wil je natuurlijk wel graag weten hoe ver je met een accu komt - hoe groot de actieradius van de accu is.

 

Lees meer over de actieradius van je elektrische fiets.

Welke accu’s zijn er voor mijn elektrische fiets?

Welke accu’s zijn er voor mijn elektrische fiets?

Ben jij iemand die snel even op de elektrische fiets stapt om naar de stad of naar het dorp te gaan voor boodschappen? Of ben jij een avonturier en stap je zaterdagochtend zo vroeg mogelijk op de fiets om de hele dag door te kunnen fietsen? Ongeacht hoe je je elektrische fiets gebruikt, kunnen we aannemen dat je natuurlijk niet met een lege accu door wilt rijden als je onderweg bent.

 

Lees meer over de accu’s van een elektrische fiets.

De motor van een elektrische fiets.

De motor van een elektrische fiets.

De motoren van elektrische fietsen van Batavus zijn op twee plekken in de elektrische fiets te vinden. In het voorwiel en in het midden van het frame. Elke type motor heeft zijn unieke eigenschappen en daarmee zijn voordelen. Batavus heeft elektrische fietsen met een voorwielmotor en met een middenmotor, wij leggen je graag uit welke soort motor het beste bij jou past!

 

Lees meer over de motor van een elektrische fiets.

Hoe onderhoud ik de accu van mijn fiets?

Hoe onderhoud ik de accu van mijn fiets?

De accu van de e-bike. Het is één van de belangrijkste onderdelen van je elektrische fiets. Zonder accu heb je namelijk vrij weinig meer aan je e-bike, want zonder ondersteuning is het plotseling wel even een stuk zwaarder fietsen dan je zou willen. Daarom hebben we een aantal tips voor je om zo goed mogelijk met de accu van je elektrische fiets om te gaan.

 

Lees meer over de onderhoud van je accu.

Zelf een elektrische fiets ervaren?

Wil je zelf eens ervaren hoe een elektrische fiets van Batavus rijdt? Ga dan langs bij de Batavus dealer bij jou in de buurt en ervaar het zelf! Bekijk hier de Batavus winkel bij jou in de buurt.