Gezond fietsen voor ouderen waar let je op?

Iedereen wil gezond oud worden én fit blijven. Je kan gelukkig zelf veel doen om fit te blijven op oudere leeftijd. Bij gezond en fit ouder worden, levert voldoende bewegen een grote positieve bijdrage. Pak dus lekker de elektrische fiets!

 

Onder “ouderen” verstaan we overigens mensen met een leeftijd van minimaal 65 jaar. Hoewel we deze tips voor hen schrijven, zijn alle adviezen ook prima op te volgen als je jonger bent.

 

Om als oudere aan je gezondheid te werken is het advies om minimaal 150 minuten per week matig intensief te bewegen. Dat hoeven natuurlijk geen 150 minuten op één dag te zijn, deze kan je namelijk prima verspreiden over de hele week. 

 

Met een elektrische fiets blijf je op een hele fijne manier in beweging. Je krijgt hulp van de ondersteuningsmotor. Dus ook als je bijvoorbeeld moeite hebt met het fietsen op een normale fiets, dan kan een elektrische fiets een stuk verlichting geven. Hoe gezond een e-bike precies is, dat lees je hier

Waar moet ik op letten als ik gezond fiets?

Waar moet ik op letten als ik gezond fiets?

Als je op de elektrische fiets stapt om aan je gezondheid te werken, is het goed om op een paar dingen te letten:

 

  • Vraag altijd eerst advies aan een fysiotherapheut of arts wanneer je besluit om op oudere leeftijd actiever te worden
  • Zet je elektrische fiets in een lagere ondersteuningsstand, hierdoor oefen je meer kracht uit met je eigen beenspieren
  • Fiets op een gemiddeld tempo en fiets niet te zwaar of te licht
  • Probeer minstens 30 minuten aaneensluitend te fietsen
  • Moeite met opstappen op een fiets? Er zijn fietsen met een extra lage instap die het opstappen een stuk makkelijker maken
Waar moet ik op letten als ik gezond fiets?
Waarom fietsen gezond is voor ouderen

Waarom fietsen gezond is voor ouderen

Als je gaat fietsen (ook elektrisch fietsen) ben je actief in de buitenlucht bezig. Je versterkt je hart, longen en je weerstand en door te bewegen, blijven je hersenen ook nog eens jonger. Bovendien komen er door te bewegen ook nog eens allemaal gelukstofjes vrij, waardoor je beter in je vel gaat zitten. Een extra beloning is dat je ook bezig bent om calorieën te verbranden, dus het is ook nog eens goed voor de lijn. Als je regelmatig fietst of de elektrische fiets pakt ben je dus zeker gezond bezig.

Waarom fietsen gezond is voor ouderen
Elektrische fiets zelf ervaren?

Elektrische fiets zelf ervaren?

Steeds meer Nederlanders fietsen elektrisch en steeds meer Nederlanders fietsen meer en verder omdat ze een e-bike hebben. Elektrisch fietsen is namelijk helemaal niet moeilijk. Ook jij kunt het! Dankzij de trapondersteuning kun je de fietstocht helemaal aan jezelf aanpassen. Om dit te ervaren kun je het beste eens een elektrische fiets, of meerdere, uitproberen. Je kunt hiervoor een dealer bij jou in de buurt opzoeken of een bezoek brengen aan ons testcenter De Fietser in Ede.

Elektrische fiets zelf ervaren?