Veilig op weg

Wanneer je veel fietst vind je het vast prettig dat je zeker kunt zijn van je fiets. Een fiets met componenten die betrouwbaar zijn en die je altijd weer veilig thuisbrengt. Dan zit je goed met een fiets van Batavus!

In het donker is het fijn om zelf goed te zien én om gezien te worden. Daarom zijn al onze modellen voorzien van goede verlichting, die aan alle wettelijke eisen voldoet. Veel van onze modellen zijn ook nog eens voorzien van een speciaal door Batavus ontwikkelde Aerflow koplamp en/of achterlicht. Deze zuinige LED lampen voldoen aan de hoogste veiligheidsnorm en zijn daarom bekroond met het 3 sterren RAI Keurmerk voor Fietsverlichting (RKF).

Met deze verlichting val je dus altijd op. Niet alleen in het donker. En niet alleen van achteren, maar ook van opzij! Want deze verlichting is ook vanaf de zijkant te zien, voor nog meer zichtbaarheid in het verkeer. De koplamp is daarnaast volledig in harmonie met de belijning van de voorvork en extra veilig vanwege de hoge lichtopbrengst (tot 30 lux) en de in hoogte verstelbare lichtbundel. Onze fietsen hebben natuurlijk ook reflecterende banden die oplichten in het donker zodra er een lamp op schijnt. Ook dit vergroot je zichtbaarheid in het verkeer.

Verkeersveiligheid op de fiets is meer dan alleen verlichting
Een veilige fiets heeft natuurlijk meer te bieden dan alleen goede verlichting. Denk bijvoorbeeld aan:

  • betrouwbare remmen;
  • antislip pedalen;
  • een stijf frame;
  • een solide bagagedrager.


Dat is een Batavus fiets! Veel van onze fietsen hebben meerdere versnellingen en je kunt veilig schakelen vanaf het stuur. Ook hebben veel modellen een automatische kettingspanner en betrouwbare rollerbrake remmen. Hiermee kun je snel en soepel schakelen, voorkom je doortrappen en kom je altijd snel en veilig tot stilstand. Voor extra comfort hebben onze allround stadsfietsen vaak een naafdynamo en vering in de voorvork en zadelpen. Kortom, aan alles is gedacht.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief