Milano E-go® winnaar ElektrischeFietsen.com Test 2015 in de prijsklasse €2500 t/m €2999

 

De Milano E-go® is met een score van 8,5 testwinnaar prijs/kwaliteitsverhouding geworden in de prijsklasse €2500 t/m €2999 van de ElektrischeFietsen.com Test 2015. Ook de Batavus Stream heeft een mooie score gekregen binnen deze prijscategorie. Door een gevarieerd testpanel is er gekeken naar de eigenschappen en gebruiksgemakken van zeven verschillende elektrische fietsen.

 

De ElektrischeFietsen.com Test 2015

Het testpanel heeft de e-bikes beoordeeld op de rijeigenschappen, het comfort, het gebruiken van onderdelen en bedrading, functionaliteit en zithouding. Per prijsklasse is er een winnaar naar voren gekomen op het gebied van de prijs/kwaliteitsverhouding en een Overall Score winnaar. Het testpanel bestaat uit mensen in de leeftijdscategorie van 21 t/m 70 jaar, varierënd van mensen die al bekend waren met e-bikes tot mensen die nog nooit elektrisch hebben gefietst. In de prijscategorie €2500 t/m €2999 zijn zeven e-bikes getest, waaronder de Milano E-go (testwinnaar) en de Stream.

Milano E-go® winnaar prijs/kwaliteitsverhouding

In de prijscategorie €2500 t/m €2999 is de Milano E-go® Testwinnaar geworden. De prijs/kwaliteitsscore is een 8,5 en de Overall Score is een mooie 8,0. Het algemene testoordeel van het panel is:

 

‘’Een fraaie fiets met een helder display. Deze is uitgebreid, gemakkelijk afneembaar en goed afleesbaar. De bediening zit links bij het handvat. Het display heeft een aansluiting voor het laden van bijvoorbeeld je telefoon. De fiets is voorzien van de Bosch Active middenmotor. De motor geeft een prettige ondersteuning tijdens het fietsen. Wel moet je met deze motor heuvelop zorgen met schakelen dat je in het goede toerental blijft fietsen om voldoende ondersteuning te houden. De motor is licht hoorbaar.’’ 

 

Pluspunten:

+ Fraai design, matzwart frame met terugkomende bruine accenten.
+ Zadel en stuur met hand te verstellen.
+ Goede remmen.
+ Goede zithouding, vooral voor lange personen.
+ Stuur en zadel met de hand te verstellen.

 

Minpunten:

– Voorvering was niet goed afgesteld tijdens de test en was daardoor wat slap.
– Nogal stugge zadelvering.
– Ondersteuning, er moet flink worden getrapt wil je genieten van goede ondersteuning.

Ook een mooie score voor de Stream

In dezelfde prijscategorie is de Batavus Stream ook getest, wat tot mooie scores heeft geleid. Het algemene oordeel over de Stream luidt: ‘’De enige fiets met een YAMAHA middenmotor in deze categorie. De middenmotor lijkt iets compacter dan de BOSCH en STEPS middenmotoren. De motor doet goed zijn werk tijdens de testritten. Op zowel vlakke als heuvelachtige wegen doet hij wat hij moet doen. Verder is de fiets uitgevoerd met zeer goede velgremmen. Het frame is netjes met bruine accenten. Jammer van de lompe accu met een lelijk achterlicht erin verwerkt.’’ De prijs/kwaliteitsscore van de Stream is een 7,5 en ook de Overall Score is beoordeeld een 7,5.

 

Pluspunten:

+ Helder display.
+ Magura hydraulische velgremmen.
+ Net frame, bekabeling netjes weggewerkt.
+ Compacte YAMAHA middenmotor.
+ Goede ondersteuning tijdens alle omstandigheden.

 

Minpunten:

– Ronde handvatten, geeft minder comfort tijdens het fietsen.
– Lompe accu, met lelijk uitgevoerd achterlicht.

 

Meer nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste Batavus producten en het laatste Batavus nieuws? Schrijf je dan nu in!