Grote e-bike leveranciers beoordeeld door 5.000 lezers kassa magazine

Batavus scoort goed in Kassa E-bike tevredenheidsenquete

 

Recent verscheen de grote E-bike special in het Kassa magazine. In deze special werden de conclusies gepresenteerd van een E-bike tevredenheidsenquete waar ruim 5.000 Kassalezers aan mee deden.  

 

De zes grootste leveranciers van elektrische fietsen in Nederland werden beoordeeld. Uit de enquete blijkt dat Kassalezers het vaakst 'zeer tevreden' over fietsenfabrikant Batavus zijn.

 

Bezitters van elektrische fietsen werden opgeroepen door Kassa magazine om een oordeel te geven over hun elektrische fiets. Binnen drie dagen reageerden 5.000 lezers van het Kassa magazine. Een duidelijk teken dat de E-bike in opkomst is. Ruim 57% van de populatie was in het bezit van een elektrische fiets. Ongeveer 43% van de respondenten wil op korte termijn een E-bike aanschaffen. De meeste E-bikebezitters zijn over het algemeen heel tevreden over hun elektrische fiets. De eigenaren van een Batavus E-bike zijn vaker 'zeer tevreden' over hun fiets dan bezitters van elektrische fietsen van andere merken.

 

82% van de deelnemers van de tevredenheidsenquete gebruiken de E-bike vooral voor pleziertochtjes. Een grote groep van 59% pakt de E-bike voor dagelijkse boodschappen. Een groep van 24% stapt op de elektrische fiets voor grote afstanden en 19% gebruikt de fiets met trapondersteuning voor woon-werkverkeer. De E-bike wordt steeds vaker en intensiever gebruikt en ook voor de langere afstanden. De gemiddelde afstand die op een volle accu wordt afgelegd, is 70 km. Ongeveer 12% van de deelnemers fietst meer dan 70 km. Van de zes grootste leveranciers van elektrische fietsen is Batavus de fietsfabrikant waar de E-bikebezitters het vaakst 'zeer tevreden' over zijn.

 

Kassa magazine is het consumentenblad van de VARA, dat hoort bij het consumentenprogramma Kassa op televisie en radio en het internetplatform Kassa Online. Het magazine is bedoeld voor bewuste, kritische consumenten die slimmer en prettiger aankopen willen doen.

 

Bron: Kassa magazine