Goede scores voor de Mambo 7, Tourmalet en Garda E-go® in Telegraaf Fietstest 2013

De Nationale Fietstest van de Telegraaf vond dit jaar plaats onder leiding van Kees Bakker van de Fietsersbond en Gerard Kroon van de consumentenbond.  De Mambo 7, Tourmalet en Garda E-go® kwamen goed uit de test.   

 

Tijdens de Telegraaf e-biketest zijn zestien elektrische fietsen aan een grondig onderzoek onderworpen door een testpanel. De Garda E-go® kreeg, net als een aantal andere modellen, 5 sterren. De eindconclusie van het testpanel was: "Uitstekende fiets met prima afmontage en zeer goede ondersteuning onder alle omstandigheden. Laag gewicht maar wel een vrij slap frame." Meer informatie vindt u in de fietsspecial van de Telegraaf.

 

De Batavus Mambo 7 is mede als beste stadsfiets getest in de Nationale Telegraaf Fietstest voor stads- en toerfietsen. De reacties van het testpanel waren zeer lovend.

Stadsfietsen

De Batavus Mambo 7 heeft een sportieve uitstraling, vinden de leden van het team. Dorien Wittens spreekt van een goede prijs-kwaliteitverhouding. "Voor de € 829 die je betaalt, krijg je meer dan voldoende plezier terug. Het valt me op dat hij erg licht trapt." Berry Swaanen bespeurt een goede afstand tussen het zadel en stuur en Hans Wittens is te spreken over de directheid van de remmen en het prettige schakelmechanisme. Hij beoordeelt de fiets met goede cijfers. "Je rijdt er heerlijk mee weg, al in de eerste meters. Het is vooral een echte gezinsfiets. Ik zie moeders hier al mee rondfietsen: kinderzitje erop, boodschappentas in de hand. Deze Batavus is bedoeld voor dagelijks gebruik, dat zie je aan alles, maar ook voor mensen die gewoon een goede fiets willen hebben. Hij heeft iets elegants. De geometrie is uitstekend, net als de geïntegreerde koplamp of naafdynamo en de verende zadelpen."

Binnen de toerfietsen is de Batavus Tourmalet ook goed getest en kwam op een gedeelde 2e plek uit.

 

Toerfietsen

Enkele quotes: "Op de Batavus Tourmalet ervaar ik een veel fijnere zit; daarop zit ik rechter."
Hij rijdt met een tevreden gevoel rond op de Batavus. "Een heerlijke fiets, de zithouding die je erop aanneemt is heerlijk. De remhendels zijn misschien wat aan de korte kant, dat komt de veiligheid niet ten goede. Positief detail is de manier waarop de ketting – deels – is weggewerkt. Je hebt zo geen klem om de broekspijp nodig. Het bandenpompje is daarnaast keurig in de bagagedrager verwerkt en de derailleur wordt beschermd met een beugel. Aan veel aspecten is gedacht."

 

 

 

Bekijk de fietsen hier:

 

 

 

 

(Bron: De Telegraaf)