Elektrische fietsen: Als beste getest Consumentenbond 2016 – Batavus Stream

In 2015 waren we al enorm trots te vernemen dat de Batavus Stream dat jaar de beste elektrische fiets was volgens de Consumentenbond. De concurrentie heeft ons nog niet weten in te halen, want ook in 2016 is de Stream wederom de beste elektrische fiets in de test!

 

Batavus Stream – de beste in de test van de Consumentenbond

Batavus staat voor kwaliteit: betrouwbare fietsen van Nederlands fabricaat. Het is mooi dat dit door een onafhankelijke organisatie als de Consumentenbond in een test erkend wordt. Daar zijn we best een beetje trots op. De Stream is een mooi voorbeeld van het streven naar kwaliteit, iets wat Batavus sinds jaar en dag hoog op de agenda heeft staan. De bouwkwaliteit krijgt in het juryrapport dan ook een 10!

 

De Stream krijgt als testoordeel een 8,5 van de Consumentenbond. Het oordeel van de Consumentenbond over de Batavus Stream luidt: "Deze fiets met Yamaha-middenmotor geeft veel ondersteuning onder alle rijomstandigheden en biedt een grote actieradius bij de sterkste ondersteuning. Hij heeft goede remmen en de koplamp geeft goed licht."

 

We zijn trots op onze ontwerpers en fietsenbouwers in Heerenveen. Een stukje vakmanschap dat resulteert in een fiets die door de Consumentenbond als beste elektrische fiets wordt gezien.

 

Vele kilometers op 1 acculading

De Stream doet onze slogan ‘Samen uit. Samen thuis’ eer aan. De krachtige accu en zuinige motor stellen je in staat veel fijne kilometers te maken. Heb je wel eens stilgestaan bij de gedachte dat als je accu niet lang genoeg mee gaat, je het laatste stukje volledig zelf moet trappen? Een grote actieradius is belangrijk, daar kom je mee thuis. Batavus wist de juiste verhouding van techniek, kracht en accuduur te vinden. De Consumentenbond gaf ook hiervoor namelijk een 10!

 

Veiligheid voorop

Een laatste punt uit de test dat we graag delen is de veiligheid van de Stream. Batavus heeft vele innovaties op het gebied van veiligheid op haar naam staan. Lekker ontspannen, in een goed tempo fietsen is heerlijk, maar op tijd weer stil kunnen staan essentieel! Zeker bij een elektrische fiets waar je de snelheid er gemakkelijk in houdt, zijn goede remmen van levensbelang. In de conclusie van het testverslag worden de remmen specifiek benoemd als sterk punt van deze Batavus. Ook is men in de conclusie vol lof over de verlichting. Daar kun je mee thuiskomen!

 

We konden het eigenlijk niet beter wensen, zulke lovende woorden én winnaar van de test! In 2015 en nu ook weer in 2016.

 

Ervaar de Batavus Stream zelf bij de Batavus E-bike E-xpert

Ben je benieuwd naar hoe dat nu fietst, de beste elektrische fiets volgens de Consumentenbond? Ga de Stream dan zelf testen! Door het hele land vind je Batavus E-bike E-xperts, dus ook bij jou om de hoek kun je een keer opstappen. Vraag een proefrit aan, dan zorgt de Batavus dealer dat de fiets voor je klaar staat. Je kunt daarnaast alles vragen over elektrische fietsen in het algemeen en de meerwaarde van de Batavus fietsen in het bijzonder.

 

 

Update: ook in 2017 is de Batavus Stream weer als Beste uit de Test van de Consumentenbond gekomen!

Meer nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste Batavus producten en het laatste Batavus nieuws? Schrijf je dan nu in!