E-bike Fryslân - e-bike verhuur zonder zorgen

Vier rijwielhandelaren, de TRO Fries Merenland en Batavus hebben de handen ineen geslagen voor e-bike Fryslân. Meer dan 20 verhuurpunten, verspreid over de regio, verhuren e-bike Fryslân elektrische fietsen om zorgeloos het Friese Merengebied te kunnen verkennen. Vanaf nu kunt u dus moeiteloos genieten van de weidsheid van het Fries Merengebied.

 

E-bike Fryslan - e-bike verhuur"Dankzij het one-way ticket principe haalt de gebruiker de e-bike op bij het ene verhuurpunt en hij kan deze bij het andere weer achterlaten", vertelt Sjoerdtje de Visser, projectleider van E-bike Fryslân. Zo kunnen toeristen zorgeloos genieten van de weidsheid van het Friese Merengebied met haar meren, vaarten, bossen en kliffen.

 

Op dit moment zijn er 26 verhuurpunten verspreid door de regio en daar er komen nog meer bij. De Visser: "We willen de dekking in het gebied zo groot mogelijk maken, zodat een verhuurpunt altijd dichtbij is."


De e-bikes zijn van het type Monaco E-go® en zijn van hoge kwaliteit, bieden een extra krachtige trapondersteuning en zijn gemakkelijk te bedienen. In de dubbele fietstassen ligt de lader veilig opgeborgen. De accu gaat 60 tot 90 kilometer mee, afhankelijk van ondersteuningskeuze, versnelling en lichaamsgewicht. Op het display ziet de gebruiker hoe vol de accu nog is. Mocht deze onverhoopt toch leeg raken, dan laadt men deze bij het dichtstbijzijnde verhuurpunt binnen een uur op.

 

De eerste elektrische fietsen zijn al gesignaleerd in de bossen bij Oudemirdum en langs de weilanden in de buurt van Workum. Ze zijn te herkennen aan de witte fietstassen met daarop het logo van E-Bike Fryslân. 

E-bike Fryslan - e-bike verhuur, Monaco E-go

(Bronnen: E-bike Fryslân, Cees Walinga