De weg op in de wintermaanden

Veilig op de weg dankzij goede voorzorgsmaatregelen

 

De regen, wind en vallende bladeren van de herfst liggen alweer even achter ons, maar de winter moet eigenlijk nog beginnen. Hoe zacht de temperaturen tot nu toe ook waren, het kan in februari nog zomaar stevig gaan vriezen. De eerste sneeuw is in het noordoosten van het land al gevallen.

 

Je fiets heeft onder het winterweer te lijden. Daarom hebben wij een paar handige tips en adviezen voor je samengesteld. Dan kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je bij vorst of sneeuw de weg op gaat en voel je je veilig en zeker onderweg. Dat maakt fietsen in de winter een stuk plezieriger.

 

Steek je regelmatig een beetje tijd en energie in de volgende voorzorgs- en onderhoudsmaatregelen, dan krijg je daar veel fietsplezier voor terug.

 

  • Maak je fiets regelmatig goed schoon. Dit maakt ook de rest van het onderhoud gemakkelijker.
  • Controleer de remblokjes van je fiets en vervang ze als ze glad zijn.
  • Controleer het profiel van je banden grondig en vervang ze wanneer ze versleten raken.
  • Let ook op de bandenspanning. Een zachtere band dan normaal vergroot de grip op het wegdek bij sneeuw en ijzel.
  • Zorg dat je onderweg altijd goed zichtbaar bent en dat je verlichting optimaal werkt.
  • Breng je fiets ook af en toe naar je Batavus dealer voor onderhoud, bijvoorbeeld twee keer per jaar. Je fiets gaat langer mee als hij regelmatig onderhouden wordt.

 

Meer informatie over het onderhouden van je Batavus fiets vind je hier. Heb je nog vragen over het onderhoud van je fiets? Dan geeft de Batavus dealer je graag aanvullend advies. Vind hier een Batavus dealer bij jou in  de buurt en maak een afspraak, zodat je goed bent voorbereid op alle weersomstandigheden.