De Dinsdag testwinnaar in de categorie stadsfietsen

De Batavus Dinsdag is uitgeroepen tot beste stadsfiets in de Nationale Fietstest van De Telegraaf. Dit is te lezen in de speciale fietsspecial van de krant, die op zaterdag 11 april uitkwam. De Nationale Fietstest vindt elk jaar plaats, in samenwerking met de Consumentenbond en de Fietsersbond.

 

Juryrapport Batavus Dinsdag

De Dinsdag scoorde bij alle testers goed en kwam daarom als algemeen winnaar uit de bus. "Hij scoort als hoogste omdat de som van alle onderdelen klopt. Het gebruikersoordeel is hoog, en ook het lage gewicht en het mooie uiterlijk tellen mee", aldus het testteam van de Nationale Fietstest.

 

Het rijgedrag, de styling en de afmontage van de fiets scoorden het hoogste. Ook de achterverlichting viel erg goed in de smaak, onder meer doordat de lamp ook aan de zijkant verlicht, waardoor de fiets extra opvalt in het donker.

 

Batavus Dinsdag - testwinnaar stadsfietsen

 

Over de Batavus Dinsdag

De Batavus Dinsdag is een prachtig vormgegeven fiets voor dagelijks gebruik, die standaard uitgerust is met de unieke Batavus Aerflow koplamp en het bijbehorende achterlicht. Beiden bekroond met het 3 sterren RAI keurmerk voor fietsverlichting (RKF).

 

De Dinsdag is een snelle en sportieve lichtgewicht stadsfiets met een strak frame, sportieve geometrie, rechte voorvork en hoge velgen. Uniek is de optisch zwevend gemonteerde achterdrager, waarbij één van de stangen is uitgevoerd in een opvallende contrastkleur. Verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen (bekijk hier de Dinsdag Comfort) en zes prachtige kleuren: voor vrouwen in zwart mat, roze of blauw, voor heren in zwart mat, grijs mat of blauw.

 

Ook e-bikes goed getest

Onze e-bikes werden ook goed beoordeeld in de Nationale Fietstest. De Milano E-go® kreeg vier sterren. Het display vond men uitgebreid, makkelijk afneembaar en goed afleesbaar, met prettige knopjes. Ook voor het rijgedrag, stijfheid en comfort van de fiets kreeg hij een goede beoordeling. Voor een goede ondersteuning heuvel op is correct schakelen van belang. "Een goed rijdende en comfortabele fiets", was de eindconclusie.

 

Ook de Mont Blanc Easy® kreeg vier sterren. De ondersteuning voldeed onder alle omstandigheden goed. Het comfortabele rijgedrag, de goede hydraulische velgremmen en het fraaie display met veel extra informatie werden ook goed beoordeeld. Eindoordeel: "Goede fiets, met sublieme en volkomen stille ondersteuning. Maar afmontage wat eenvoudig en gewicht aan de hoge kant."

 

Meer lezen?

Wil je meer lezen over de fietsspecial en de testresultaten van alle segmenten bekijken, kijk dan hier. (Let op, een aantal artikelen is alleen met inloggegevens te lezen; toegang is tijdelijk vrijblijvend te verkrijgen.)

Meer nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste Batavus producten en het laatste Batavus nieuws? Schrijf je dan nu in!