CNCTD. E-go® prijswinnaar ElektrischeFietsen.com en Zonar zeer goed getest door Op Pad

ElektrischeFietsen.com Fietstest 2016CNCTD. E-go® winnaar ElektrischeFietsen.com in de prijsklasse €1.000 t/m €1.499

 

Met enige trots kunnen we weer melden in de prijzen te zijn gevallen bij verschillende fiets tests. De goede kwaliteit, fijne fietseigenschappen en mooie ontwerpen slaan goed aan in de markt. Na de eerdere ‘Fiets van het Jaar 2016’ prijs voor de hippe stadsfiets Quip, worden er nu mooie testresultaten behaald met de elektrische fietsen van Batavus. 

 

De CNCTD. E-go® is met een overall score van 9,0 testwinnaar geworden in de prijsklasse € 1.000 t/m 1.499 van de ElektrischeFietsen.com. Fietstest 2016. Op prijs/kwaliteitsverhouding scoort de CNCTD. E-go® een 8,5.

 

De fiets wordt door de testers beoordeeld als een prima fiets met een lekkere ondersteuning. “Leuk design voor jong publiek. Directe ondersteuning bij trapomwenteling, het zadel is groot en zithouding is comfortabel. De CNCTD. E-go® beschikt niet over een uitgebreid display". Wordt beoordeeld als een hele fijne fiets.

Pluspunten:
+ Frame design, oma fiets
+ Voordrager
+ Kleuren, velgen en banden passen super bij de fiets
+ Gashendel
+ Stevige middenstandaard
+ Groot en comfortabel zadel

 

Minpunten:
- Geen voorvering
- Mogen meer versnellingen op
- Bediening is niet direct vanaf het handvat mogelijk
- geen 0-stand
- Verlichting moet met de hand aan en uit worden gezet, is niet mogelijk via het bedieningspaneel
- Hogere instap dan andere modellen
- Geen jasbeschermers

 

De ElektrischeFietsen.com Test 2016

 

ElektrischeFietsen.com test maar liefst 46 verschillende elektrische fietsen in prijscategorieën van €500 tot €3.500. Door het testpanel is er onder andere gekeken naar de rijeigenschappen, comfort, het gebruik van onderdelen, de bediening, de zithouding en aanwezige extra functionaliteiten. Per prijsklasse is er een winnaar naar voren gekomen op het gebied van de prijs/kwaliteitsverhouding en een Overall Score winnaar. In de prijscategorie €1.000 t/m €1.499 zijn vijf e-bikes getest, waaronder de testwinnaar CNCTD. E-go®.

 

De Zonar, een betaalbare fiets voor een lichte fietsvakantie


Ook fiets- en wandelmagazine Op Pad testte een aantal elektrische fietsen en ook hier gooit Batavus hoge ogen, met prima rijeigenschappen, bouwkwaliteit en prijs. De fiets wordt steeds meer gebruikt om er een paar dagen tussenuit te gaan. Voor dit doel ging Op Pad op zoek naar een aantal goede kwaliteitsfietsen in een prijsklasse tussen €999 en € 1.249.

 

“Degelijke fiets met sublieme rijeigenschappen”


De Batavus Zonar, Fiets van het Jaar 2015 en testwinnaar door Op Pad heeft volgens de test ‘betaalbare fietsen voor een lichte fietsvakantie’ weinig toeters en bellen, hij oogt degelijk en eigentijds. “De Batavus Zonar moet het hebben van zijn prima rijeigenschappen. De fiets loopt heerlijk licht en er zit veel gang in. Door het relatief smalle stuur en de ietwat iele handvatten stuurt de fiets een tikkeltje nerveus, maar dat is dan ook het enige minpuntje. Verder niets dan lof voor deze lichte allrounder, want de Zonar is niet alleen prima inzetbaar voor korte fietsvakanties, ook voor woon-werk verkeer leent de fiets zich prima. De afwerking van de fiets staat op een hoog niveau, opvallend is het strakke lakwerk en de mooie bekabeling”.

 

In de Op Pad test krijgt één fiets alle lof van de testers: de Batavus Zonar. Een fiets met sublieme rijeigenschappen, een eigentijds uiterlijk en niet onbelangrijk, verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Pluspunten:
+ Sublieme rijeigenschappen
+ Afwerking
+ Lakwerk
+ Gewicht
+ Slot

Minpunten:
- Stuurt ietwat nerveus

 

Ben je na het lezen van deze mooie reviews benieuwd geworden naar de elektrische fietsen van Batavus? Ga dan zelf de test aan! Door het hele land zijn er E-Bike Xperts waar je een proefrit op een van onze fietsen kunt maken. Ervaar zelf wat uit de testresultaten naar voren komt. Een proefrit is kosteloos en de dealer vertelt u graag meer over het voordeel van elektrisch fietsen.