Batavus Zonar uitgeroepen tot Fiets van het Jaar 2015!

De Batavus Zonar is verkozen tot Fiets van het Jaar 2015. Dat is bekend gemaakt tijdens de Nationale (E)Bike Testdagen in Expo Haarlemmermeer. Het is de tweede prijs voor deze fiets, die recentelijk ook al erkend werd als Goed Industrieel Ontwerp (GIO) 2014.

 

Juryrapport

Basis voor de beoordeling is de geschiktheid voor de gebruikersgroep. De vakjury beoordeelt de fietsen op de eigen specifieke prestaties in relatie tot het doel waarvoor de betreffende fiets is ontworpen. In het juryrapport motiveerde de vakjury haar keuze voor de Batavus Zonar als Fiets van het Jaar 2015. De jury heeft “met name de combinatie van sportiviteit, gebruiksgemak en rijeigenschappen als zeer goed beoordeeld. De fiets is licht en zeer compleet voor de prijs waarvoor Batavus de fiets aanbiedt. Alles aan deze fiets klopt. Het geheel is meer dan de som der delen."

 

 

De Batavus Zonar: een sportief lichtgewicht

De Batavus Zonar is een snelle en stoere lichtgewicht fiets met een strak frame, sportieve geometrie, rechte voorvork en hoge velgen, die zowel geschikt is voor dagelijks gebruik als voor recreatieve ritten. Het is een derailleurfiets van 15 kilo. Dat deze fiets zo licht is, komt door een aantal gewichtsbesparende onderdelen: het double butted-frame, extra lichte velgen en de lichte stuur- en zadelpen. De rechte voorvork en extra hoge velgen geven de Zonar zijn snelle uitstraling. Uniek is de optisch zwevend gemonteerde achterdrager, waarbij één van de stangen uitgevoerd is in een opvallende contrastkleur. De Zonar is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen en twee prachtige kleuren: voor vrouwen zwart mat of blauw mat, voor heren zwart mat of rood mat.

 

 

RAI Keurmerk

De Zonar is standaard uitgerust met de unieke Batavus Aerflow koplamp en het bijbehorende achterlicht. Beiden bekroond met het 3 sterren RAI keurmerk voor fietsverlichting (RKF).

 

Over de ‘Fiets van het Jaar’ verkiezing

De Fiets van het Jaar verkiezingen en de Fiets Innovatie Awards worden georganiseerd door RAI Vereniging, met als doel de fietsindustrie te stimuleren tot productvernieuwing. Met als gevolg een hogere kwaliteit en daarmee een verhoogd fietsplezier. Precies de twee uitgangspunten van Batavus. De vakjury bestond uit experts en ervaringsdeskundigen van RAI Vereniging, ANWB, Fietsersbond, Fietsonderzoeker, NTFU, Innovam en redactieleden van de fietsbladen Tweewieler, Bike Europe en Fiets. 

 

Batavus ook Fiets van het Jaar 2016

Update 4 april 2016: in 2016 is wederom een Batavus fiets uitgeroepen tot Fiets van het Jaar: de Batavus Quip! Lees meer over de Quip Fiets van het Jaar 2016 en het juryrapport hier.