Batavus vereerd met bezoek delegatie Tweede Kamer

Kamervoorzitter Van Miltenburg bezoekt met delegatie ‘parel van Friesland’

 


Delegaties van de Tweede Kamer brengen met regelmaat werkbezoeken aan bedrijven die als parels voor de Provincie worden beschouwd. Die eer viel Batavus op 6 september jl. ten deel. Kamervoorzitter Van Miltenburg en leden van haar delegatie werden op die dag door de directie van Batavus welkom geheten.

 

Er was ruimte voor een korte bedrijfspresentatie en een fabrieksrondleiding. Batavus directeur Huub Snellen: “Wij zijn erg vereerd met dit bezoek en hebben met de leden van de delegatie in een plezierige sfeer over ons bedrijf en belangrijke ontwikkelingen kunnen spreken. Er is veel innovatie gaande in de fietsbranche en dat is de politiek natuurlijk niet ontgaan. Ook voor de fabrieksrondleiding was veel interesse en we hebben goed kunnen laten zien wat wij verstaan onder moderne handgemaakte kwaliteitsfietsen van Nederlands fabricaat.”

 

De Voorzitter toonde zich onder de indruk van de Batavusfabriek. "Je ziet hier echt hoe typisch Nederlands vakmanschap samenkomt met het toepassen van nieuwe kennis en technologie bij het ontwikkelen van bijvoorbeeld e-bikes". (Bron: Tweedekamer.nl)

 

Kamervoorzitter Van Miltenburg werd tijdens het bezoek vergezeld door de heer J.A. Jorritsma, Commissaris van de Koning, de heer Henk Bakker, directeur Bedrijfsvoering Tweede kamer, de heer J. Jochemsen, Hoofd Voorlichting Tweede Kamer en mevrouw P. Pouwelsen, Plaatsvervangend Kabinetschef van de Commissaris van de Koning.

 

Appeltjes van Oranje

Het bezoek aan Batavus werd gecombineerd met de opening van de tentoonstelling ‘Met Koninklijke Instemming’, in het kader van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden in Museum Belvédère. In deze expositie staan de door Prinses Beatrix ontworpen ‘Appeltjes van Oranje’ centraal.

 

 

 

 

Foto: ANP