Batavus trotse sponsor Ronald McDonald Kinderfonds en deelnemer HomeRide

Samen uit. Samen thuis. Dat is waar Batavus voor staat. Vanuit die belofte streven we ernaar dat kinderen en hun ouders iedere dag met plezier fietsen en weer veilig thuiskomen. Voor zieke kinderen, die gedurende langere tijd in het ziekenhuis moeten liggen, is dat helaas niet vanzelfsprekend. Daarom steunt Batavus het Ronald McDonald Kinderfonds op verschillende manieren in hun missie: kinderen samenbrengen met hun ouders, zodat zij zich ook in het ziekenhuis veilig en geborgen voelen. Zo'n 'thuis ver van huis' maakt een wereld van verschil.

 

Sponsoring op meerdere manieren

Batavus is er trots op het Ronald McDonald Kinderfonds op diverse manieren te kunnen sponsoren. Allereerst levert Batavus een ijzersterk deelnemersteam waarmee een mooi sponsorbedrag bij elkaar wordt gefietst tijdens de HomeRide van het Ronald McDonald Kinderfonds. Batavus levert ook fietsen voor de tocht zelf en een aantal prachtige modellen voor het jaarlijkse gala en de bijbehorende loterij.

Ronald McDonald Kinderfonds

 

HomeRide: verkleinen van de afstand tussen ouder en kind

Batavus neemt dit jaar op 27 & 28 juni deel aan de HomeRide, een fietstocht van 500 kilometer van Groningen naar Maastricht. De tocht wordt in 24 achtereenvolgende uren afgelegd en voert langs diverse Ronald McDonald Huizen. Doel is het ophalen van zo veel mogelijk geld voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

 

De HomeRide wordt georganiseerd door het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit fonds zorgt ervoor dat ouders dicht in de buurt kunnen verblijven van hun zieke kinderen. Precies de reden waarom Ronald McDonald Huizen onmisbaar zijn en er veel geld opgehaald moet worden. Batavus wil dan ook graag een financiële steen bijdragen. Want door deze lange tocht af te leggen, verkleinen we de afstand tussen zieke kinderen en ouders.

 

Op weg naar zorgeloos fietsplezier

Als kinderen voor langere tijd in het ziekenhuis liggen, bieden de Ronald McDonald Huizen een thuis ver van huis. Linda Hazeleger-Wils is trotse moeder van tweeling Jens en Ronja, die bijna vier jaar geleden veel te vroeg werden geboren. Linda en haar man Willem konden gelukkig terecht in een huis in Zwolle. Linda vertelt over die tijd: “Alles draait om je kindjes dan. Doen ze het goed? Krijgen ze geen eng virus, ademen ze wel zelfstandig, sterken ze goed aan?” Gelukkig is dat verleden tijd en kunnen Linda en Willem nu enorm genieten van iets kleins als fietsen met de kinderen. Zorgeloos fietsplezier, precies hetgeen Batavus voor iedereen wenst.

 

Feestelijke aftrap

Op dinsdag 14 april was de feestelijke aftrap van onze samenwerking met het Ronald McDonald Kinderfonds, in het Ronald McDonald huis in Zwolle. We zijn hier rondgeleid en hebben kennis gemaakt met ouders Linda en Willem, die een tijd in dit Ronald McDonald huis hebben verbleven, om dicht bij hun kinderen te kunnen zijn.

 

Foto's van de aftrap kun je op onze Facebookpagina bekijken. Of lees het bericht van het Ronald McDonald Kinderfonds.

 Pay-off Ronald McDonald Kinderfonds