Batavus steunt de Veilig-op-de-fiets check van Task Force Kinderveiligheid

Elk jaar komen 2.300 kinderen tussen de 1 en 6 jaar met hun voet tussen de spaken. Ruim 1 op de 3 kinderen breekt daarbij een bot. Met goede spaakafscherming zijn deze ongelukken te voorkomen. De Task Force Kinderveiligheid heeft een aantal adviezen uitgebracht om je kind veilig in een kinderzitje op de fiets te vervoeren. Doe de veilig-op-de-fiets check en kijk of jij al veilig met je kind fietst.

 

Naast adviezen over de veiligheid van het kinderzitje/ fietsstoeltje zelf, het juist monteren van het kinderzitje en het gordelen van je kind, geeft de Task Force Kinderveiligheid adviezen rondom goede spaakafscherming. Want juist hier blijkt nog veel winst te behalen, vooral voor mensen die een tweedehands kinderzitje hebben aangeschaft. Fietsstoeltjes zijn pas sinds 2004 standaard voorzien van spaakafscherming. Het grootste risico zit dus in stoeltjes die voor die tijd gekocht zijn.

 

Wil je weten of je veilig fietst met je kind, check dan de volgende punten:

  1. Heb je het juiste fietsstoeltje?
  2. Is het stoeltje juist gemonteerd?
  3. Heb je goede spaakafscherming? (Een jasbeschermer is niet voldoende!)
  4. Heb je bij elke fietsrit de gordel en voetriempjes goed vastgemaakt?

 

Uitgebreidere informatie vind je op www.veiligheid.nl/opdefiets of bekijk het filmpje hieronder.
Je kunt je natuurlijk ook altijd laten adviseren door je Batavus dealer.

 

 

De Veilig-op-de-fiets check wordt ondersteund door Veilig Verkeer Nederland, Yepp, Batavus en alle ondertekenaars van de Safety Deal. De Safety Deal Spaakbeknelling is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars. Ook de gemeente Amsterdam voert lokaal actie om spaakbeknellingen te voorkomen.

Meer nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste Batavus producten en het laatste Batavus nieuws? Schrijf je dan nu in!